jedini takav u eu

VIDEO: Druga gimnazija postaje sjedište Centra izvrsnost za nacionalnu povijest

U svibnju se u Varaždinskoj županiji osnovao novi Centar izvrsnosti iz nacionalne povijesti te će navedeni centar biti 11. Centar izvrsnosti u Varaždinskoj županiji.
Objavljeno: 29.06.2020. 11:24

Zadnja izmjena: 29.06.2020. 11:27

U svibnju se u Varaždinskoj županiji osnovao novi Centar izvrsnosti iz nacionalne povijesti te će navedeni centar biti 11. Centar izvrsnosti u Varaždinskoj županiji. Sjedište navedenog centra je Druga gimnazija Varaždin, a voditeljica Centra  ravnateljica Zdravka Grđan. 

Centar izvrsnosti za nacionalnu povijest djeluje u okviru Centara izvrsnosti Varaždinske županije od školske godine 2020./2021 i jedini je takav Centar izvrsnosti u Hrvatskoj ali i u Europskoj uniji. Okuplja  i zainteresirane darovite, visokomotivirane i visoko sposobne osnovnoškolce i srednjoškolce iz cijele Varaždinske županije, ali i zastupa rad s nastavnicima i civilnim društvom. Učenje i poučavanje temelji se na posebno osmišljenim modulima, koji su kreirani od strane mentora na temelju znanstvenih i stručnih istraživanja, osobnoga  iskustva i međusobne suradnje.   

 

 

Komentari