prvi spot u dvorcu ikada snimljen

VIDEO Ljubav u dvorcu Šaulovec - Matiji Boršćaku uspjelo ono što još nikome do sada nije!

Objavljeno: 02.01.2017. 19:55

Zadnja izmjena: 02.01.2017. 20:12

Foto: Luka Šalumun / Viktor Hranić

Nastupao je diljem Hrvatske i širom Europe; imao je prilike zapjevati i pred 20 tisuća ljudi, a nisu mu strani ni romantični nastupi „za dvoje“. On je Matija Boršćak i znamo ga kao frontmena varaždinskih „Careva“. No s početkom Nove 2017. godine odlučio se na odluku koja je san svakog pjevača – samostalnu karijeru. I odmah mu je uspjelo ono što nikome do sada nije!

Naime, spot za pop-rock baladu „Nesrećo moja“ zavidne produkcijske razine, proizašlu iz duše i pera poznatog hitmejkera Faruka Buljubašića Faye te Luke Kovačića kao autora glazbe, Matija Boršćak uspio je snimiti u dvorcu Šaulovec, čime će svi gledatelji dobiti ekskluzivan uvid u prostorije do sada potpuno nepoznate javnosti, a cjelokupnu produkciju povjerio je pritom ekipi eProdukcije, čime Conceptus PUBLICA, izdavač eVaraždina, poslovnu 2017. započinje još jednim iskorakom u svom poslovnom razvoju.

Odluka bez alternative

Široj javnosti na varaždinskom području manje je poznato da ovaj poliinstrumentalist zavidnog raspona glasa, uz čiji su nastup brojni Varaždinci ove subote u Maraschino baru dočekali Novu 2017. godinu napetih glasnica i s rukama u zraku, na Glazbenoj akademiji u Zagrebu studira audio produkciju, a premda vlastitu karijeru namjerava graditi i kao kantautor te glazbeni aranžer, za pop-rock baladu „Nesrećo moja“ kaže da je – pronašla njega! 

- Glazbena karijera mi je životni san te sada napokon imam i priliku i ljude s kojima to mogu ostvariti. Spot mi je pak bilo posebno stalo snimiti u dvorcu Šaulovec, ne samo iz razloga što tamo još nitko ništa nije snimao, nego i zato što sam tu rođen, u Črešnjevu. Ovo je na neki način posveta kraju iz kojeg sam nikao i kojeg ne namjeravam zaboraviti jednom kada ostvarim svoje snove, što je cilj bez alternative – rekao nam ovaj talentirani mladi pjevač.

Posveta jednoj ljubavi

Matija još uvijek ne želi otkrivati detalje glazbenoga spota kojega danas ekskluzivno najavljujemo teaserom (premijerno ćemo ga objaviti ovog petka, 6. siječnja 2017.), no otkriva da njime nije želio simbolizirati samo svoj dom, nego i osobu s kojom je nekad dijelio sve, ljubav!

- U spotu se izmjenjuju kadrovi prošlosti i sadašnjosti; željeli smo prikazati igru jedne ljubavi. Istovremeno grandioznost i intimu, raskoš i poniznost; svjetlost i sjenu, kakva često ljubav jest. U nekim slučajevima ona završava nesretno i od cijele igre ostaje samo sjena – kaže nam Matija prema čijoj je ideji i nastao scenarij za ovaj spot.

 

Oni koji osjećaju isto

S obzirom da će uskoro postati akademski obrazovani glazbenik, pitali smo ga kako kao mlad pjevač pred kojim je karijera komentira stanje na hrvatskoj sceni? – Mnogo je kvalitetnih izvođača (čast „izuzecima“), ali naša industrija još dosta kaska za Zapadom. Međutim, siguran sam da sada, kada imam ljude koji me podržavaju, a stekao sam već i ne malo iskustva, da me moje mjesto među zvijezdama čeka. Pjevam ono što osjećam, a mnogo je onih koji su osjetili isto – bio je prilično znakovit u svom odgovoru. 

Spot za pjesmu „Nesrećo moja“ nastao u eProdukciji, režirao je Alen Matušin koji je ujedno i autor scenarija. Uz Matiju Boršćaka u spotu glumi i Petra Troha. Iza kamere je stajao Tomislav Koren, video produkciju i montažu potpisuje Luka Šalamun, a cijela ekipa posebno se zahvaljuje Vesni Ožinger, Ani Vrbanić i Željku Porobiju na sudjelovanju u produkciji ovoga spota. Matija će pjesmu svojoj publici predstaviti i uživo, 13.1.2017. nastupom u varaždinskom Barflyu, gdje će ujedno predstaviti i svoj novi prateći bend te se osvrnuti na svoj glazbeni rad prije samostalne karijere, pjesme „Zovem te“, „Lutka sa ormara“, i druge.

Komentari