upisi 2024./.2025.

Video - Elektrostrojarska škola - otkrijte ljubav prema učenju i tehnologiji!

Objavljeno: 25.04.2024. 09:53

Zadnja izmjena: 25.04.2024. 09:53

Pravo je vrijeme za osmaše i njihove roditelje da dobro razmisle i donesu pravu odluku o  nastavku školovanja. Elektrostrojarska škola Varaždin odluku čini lakšom jer omogućuje prvorazredno obrazovanje za 960 učenika u područjima elektrotehnike, računalstva, mehatronike, multimedije, strojarstva i grafike.

Učenici se obrazuju  u kabinetima, laboratorijima i učionicama, opremljenim najsuvremenijim računalima, robotima te opremom namijenjenoj 3D tehnologiji, CNC, CAD tehnologiji i multimediji.

Dodatna znanja učenici stječu u Centrima izvrsnosti za fiziku, astronomiju, robotiku i hrvatski jezik te u Strukovnom centru izvrsnosti iz elektrotehnike, koji ovdje imaju sjedište. Škola se može pohvaliti da ima zvjezdarnicu, televizijski i radijski studio, školsku radionicu i tiskaru.

Potvrda visoke kvalitete rada su rezultati koje učenici postižu na državnim natjecanjima znanja i strukovnih vještina. Elektrostrojarska škola ima  državne prvake u mehatronici, multimediji, grafičkom dizajnu, robotici i grafičkoj tehnologiji te prvake na međunarodnom natjecanju eksperimentalnih radova u fizici… Učenici u školi imaju priliku za stjecanje DSD - Njemačke jezične diplome te se pripremaju za ispite državne mature.

Europski projekti

Elektrostrojarska škola Varaždin od 2010. godine aktivno sudjeluje u europskim projektima, što je prepoznala Agencija za mobilnost i programe EU, dodijelivši joj Erasmus akreditaciju u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Zahvaljujući tome, učenici svake godine dio nastave pohađaju u školama u Finskoj, Italiji, Njemačkoj, Portugalu, Estonijite drugim zemljama, upoznajući nove kulture. Kako bi ostvarivali visoke nastavne standarde i unaprijedili svoje kompetencije za uvođenje inovacija u nastavu, nastavnici se, u sklopu Erasmus+ projekata svake godine usavršavaju u Grčkoj, Nizozemskoj i Španjolskoj, Irskoj, Estoniji.

Učenici ne samo da dobivaju znanja i vještine potrebne za tržište rada ili nastavak obrazovanja, već uz mnogo prakse i u pozitivnoj atmosferi, stječu radne navike i ostale vrijednosti korisne za život. Odlična suradnja ostvaruje se s roditeljima koji prepoznaju prednosti ovakvog načina rada, što svim školskim djelatnicima daje dodatnu motivaciju.

Ako zamišljate budućnosti u kojoj vaša kreativnost i inovativnost dolaze do izražaja, gdje vaša strast prema tehnologiji, znanosti i dizajnu postaje vaša profesija, Elektrostrojarska škola Varaždin nudi upravo to – mjesto gdje vaši snovi postaju stvarnost.

Komentari