rasprava u saboru

Video - Glasovac: Kakvu poruku šaljete ako na listu postavljate Stričaka koji je prijavljen za nasilje u obitelji?

Objavljeno: 06.03.2024. 13:51

Zadnja izmjena: 06.03.2024. 13:52

Tijekom današnje rasprave na temu konačnog prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac u svojoj je replici spomenula i varaždinskog župana Anđelka Stričaka.

Naime, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u Saboru je danas predstavio ovaj prijedlog zakona kojim se nastoji zaustaviti nasilje nad ženama, kao i nasilje u obitelji. Između ostalog, njime se u pravni okvir uvodi i novo kazneno djelo - femicid, a i redefinira se i kazneno djelo počinjenje ubojstva u odnosu na počinjenje djela prema bliskoj osobi. Uz ostale, u raspravu na ovaj prijedlog zakona uključila se i zastupnica Glasovac riječima:

- Svaka snažnija kazneno-pravna zaštita žena žrtava nasilja je dobrodošla. I premijer Plenković je izjavio da je borba protiv nasilja nad ženama i u obitelji prioritet ove Vlade i ovaj zakon ide u tom pravcu da pošalje snažnu društvenu ali i zakonodavnu poruku da imamo nultu toleranciju na nasilje. Međutim, moje pitanje Vama glasi: Kakvu poruku šaljete ako za prvoga na listi u III. izbornoj jedinici postavljate gospodina Stričaka koji je u dva navrata prijavljen za nasilje u obitelji, točnije 2009. i 2017. godine? - rekla je Glasovac.

Komentari