"odriču se i varteksa"

VIDEO Grđan poslala slike zapuštenih zgrada i obećala njihovu prenamjenu u...

Povod svemu je nedavno objavljena odluka Vlade, kojim se prostor tvornice Varteks proglasio državnim strateškim investicijskim projektom. Grđan smatra da se Grad Varaždin time prostora - odrekao...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.03.2021. 10:15

Zadnja izmjena: 06.03.2021. 10:52

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zdravka Grđan oglasila se video porukom i priopćenjem za medije u kojem najavljuje revitalizaciju “urbanih rana Grada Varaždina” – kako  je nazvala objekte bivšeg Doma željezničara, Varaždinske kuće i bivše zgrade HRT-a.

Objekt Varaždinske kuće Grđan je nazvala „jednom u nizu neostvarenih priča“, najavljujući da će, ukoliko bude izabrana za gradonačelnicu – istu pretvoriti u Prezentacijski centar i suvenirnicu. Dom željezničara, objekt od 924 m2, Grđan namjerava pretvoriti u multifunkcionalni prosotor prvenstveno namijenjen djeci, ali i Lutkarskom kazalištu te KUD-ovima i folkloru. U bivšoj zgradi HRT-a, površine 2104 m2, Grđan vidi budući „Biznis centar Varaždin“ – namijenjen gospodarstvenicima bilo koje veličine, OPG-ovcima ali i međunarodnim tvrtkama.

"Odriču se i Varteksa"

Povod svemu je, kako naglašava Grđan, nedavno objavljena odluka Vlade, kojim se prostor tvornice Varteks proglasio državnim strateškim investicijskim projektom.

– Potaknuta činjenicom da se Grad odriče prostornog upravljanja svojim najvrednijim resursima poput Varteksa i daje ih državi proglašavajući to “strateškim državnim investicijskim projektom”,  a s druge strane vidimo da je domet  strateškog promišljanja i djelovanja promjena tabli ulica najavljujem cjelovitu viziju  i prostorni koncept razvoja Grada  a ovdje danas upozoravam na 3 urbane rane Grada. Ključ je promjena vladavine pustih priča, nužno je učinkovito voditi i upravljati s jasnom vizijom uz poštivanje vrijednosti koje imamo,  revitalizacijom urbanih rana u potencijale Grada – napisala je Grđan i poslala sljedeće fotografije:

Komentari