donijeli odluku

eTV - HNS na izbore izlazi s HDZ-om: 'SDP nam je smanjio proračune, HDZ ih značajno povećao'

Saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar dodao je kako su članovi Središnjeg odbora HNS-a zadovoljni sa suradnjom s premijerom Andrejom Plenkovićem zadnjih sedam godina, kao i sa svim ministrima iz HDZ-a...
Objavljeno: 23.03.2024. 14:46

Zadnja izmjena: 23.03.2024. 14:46

Foto: RTL

HNS je danas, nakon sjednice Središnjeg odbora, u Zagrebu održao press konferenciju na kojoj su rekli kako će na parlamentarne izbore ove godine izaći u koaliciji s HDZ-om.

Na sjednici Središnjeg odbora također je odlučeno kako će na izbore izaći u 3., 4. i 8. izbornoj jedinici. Kako je tom prilikom rekao V. D. predsjednika HNS-a Mirko Korotaj, zahvaljujući njihovoj dobroj suradnji, JLS-ovi su dobili jače proračune, vrtići su dobili sredstva te nisu morali povećati cijenu za roditelje, a Vlada je donijela niz mjera za povećanje osobnih dohodaka i mirovina.

- Na osnovu dosadašnje vrlo kvalitetne i uspješnje suradnje, HNS odlučila je, obzirom na provedbu projekata i programa koji su usvojeni, da i dalje ide u koaliciju s HDZ-om, ali najviše na osnovu projekata i programa koji pokrivaju sve generacije. Hrvatska narodna stranka se brine i trudit će se i dalje za bolji život mladih obitelji i umirovljenika - rekao je Korotaj.

'Želimo i dalje imati utjecaj'

Saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar dodao je kako su članovi Središnjeg odbora HNS-a zadovoljni sa suradnjom s premijerom Andrejom Plenkovićem zadnjih sedam godina, kao i sa svim ministrima iz HDZ-a. Dodao je kako očekuju jedan do dva mandata, od kojih jedan prvenstveno u trećoj, a drugi u četvrtoj izbornoj jedinici.

- Imamo puno načelnika i gradonačelnika. U SDP-ovoj vladi im se smanjio proračun za 30 do 50 posto %, a kad smo ušli sa HDZ-om u vladu odmah im je proračun porastao za između 30 i 80 posto. To za građane znači puno bolji uvjeti života, ali znači i rast naših gradova i općina u zadnjih sedam godina. Dok sve ostale manje stranke, koje provode i dobre projekte, očito neće imati mnogo snage zato jer u takvim uvjetima ljudi ne glasuju za manje stranke. Mi smo odlučili da hoćemo imati i dalje utjecaj jer imamo još projekata koje trebamo odraditi poput dizala u višetambenim zgradama - rekao je Štromar.

Komentari