jeste li ih vidjeli?

VIDEO: IMAMO SNIMKU! Uigrani trojac krade skupe naočale u Varaždinu

Prošlog tjedna trojica maloljetnika romske nacionalnosti, u očito dogovorenoj i dobro uigranoj akciji, ukrali su vrijedne i skupe naočale u Optici Erjavec u Varaždinu, a sve je zabilježila nadzorna kamera.
Objavljeno: 02.07.2021. 09:08

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 08:09

Građani grada Varaždina već su ''navikli'' na učestale krađe bicikala u gradu, no čini se kako su delikventi smislili nove, još drskije načine krađa...

Prošlog tjedna trojica maloljetnika romske nacionalnosti, u očito dogovorenoj i dobro uigranoj akciji, ukrali su vrijedne i skupe naočale u Optici Erjavec u Varaždinu, a sve je zabilježila nadzorna kamera.

Kako se na snimci vidi, maloljetnici ulaze u optiku - jedan je otišao na jednu stranu, drugi na drugu i u međuvremenu kada je djelatnica išla za jednim od njih, treći je uzeo je sunčane naočale Ray Ban u vrijednosti od preko tisuću kuna i otišao.

Zaposlenica Optike Erjavec s kojom smo razgovarali, otkriva nam kako nije riječ o prvom slučaju, nego ista ekipa već unatrag godinu dana dolazi u Optiku i "skenira" situaciju. - Većinom dolaze subotom kada je gužva u gradu pa promatraju ili pak ulaze unutra i pitaju koliko je sati - govori nam djelatnica te nastavlja:

- Krađa se dogodila 18.lipnja kada su ti isti klinci ušli u optiku. Jedan je otišao na jednu stranu, drugi na drugu i u međuvremenu kada je kolegica išla za jednim od njih, došao je treći, uzeo je sunčane naočale Ray Ban u vrijednosti od preko tisuću kuna i otišao.

Dolaze non-stop

Policija je, kako doznajemo, o ovom slučaju obavještena, a dostavljena im je i snimka s nadzorne kamere koju objavljujemo i ovdje. Pomalo je nevjerojatno što je "uigrani tim", nakon svega, jučer ponovno došao u Optiku.  - Opet su došli provocirati, na što sam ja rekla da vrate sunčane naočale koje su ukrali i nazvala sam policiju koja je zatim poslala ophodnju po gradu - kaže nam djelatnica.

Javite se!

PU varaždinskoj poslali smo upit u ovom slučaju, a odgovor ćemo objaviti nakon primitka. Optika Erjavec moli građane koji prepoznaju kradljivce da im se obrate izravno u prodavaonica ili da o svojim saznanjima obavijeste policiju.

Komentari