VIDEO: Irski glazbeni duh u gradu Zrinskih i Frankopana

Objavljeno: 26.12.2014. 20:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: You Tube screenshot

Čakovec, grad Zrinskih i Frankopana na samom sjeveru Hrvatske, ovih je dana dobio jednu sasvim novu dimenziju i u video spotu mladih Međimuraca postao dijelom daleke Irske.

Captain's Daughter & The Sailors mladi su međimurski bend koji su ovih dana snimili obradu balade „Fairytale of New York“ od The Poguesa. Kako sami kažu, nisu Irci niti se to trude biti, već su jako dobri prijatelji.

- Nakon što je ovo rečeno, više nije teško shvatiti filozofiju ovog benda. Ono što nas u prvom redu veže jest prijateljstvo, ljubav prema irskoj kulturi i glazbi i želja za promoviranjem istih. Želimo pružiti dašak Irske svima ljudima koji na ovim prostorima čeznutljivo naginju pogled preko kontinenta - kažu članovi benda.

U posljednje vrijeme našli su se u začaranom krugu traženja zadnjeg člana benda, no udružili su snage, koncentrirali se oko spontane misli koja se oblikovala u projekt, a iz njega se opet izrodila njihova verzija balade „Fairytale of New York“.

- Pjesma je svjetlo dana ugledala 23. studenog 1987. s glavnim akterima Shaneom MacGowanom i Kirsty MacColl, čiji su glasovi u izvanrednom kontrastu grubosti i melodičnog ispjevali slatko-kiseli dijalog jednog para čije su snove i mladenačke nade pokopali alkohol, droga i pohlepa. Ovo je naša verzija, samo što su naše mladenačke nade još uvijek žive i zdrave - poručuju međimurski glazbenici koji su još u potrazi za zadnjim članom benda, bubnjarom.

Kako irska melodija izgleda u međimurskom duhu, pogledajte u njihovom spotu.

 

Komentari