sabor

Video - Kaniški: Zašto se Uprava Varteksa ne očituje o ponudi HABOR-a? Je li cilj potpuna likvidacija?

Objavljeno: 27.06.2024. 12:43

Zadnja izmjena: 27.06.2024. 13:21

Saborski zastupnik HDZ-a Goran Kaniški danas se u Saboru tijekom rasprave osvrnuo na situaciju u Varteksu koji se posljednjih godina suočava s financijskim problemima.

Kako navodi, preko 630 djelatnika Varteksa ne radi od 17. lipnja, a tvrtka je trenutno u dugu od 3 milijuna eura zbog čega radnicima nisu isplaćene plaće za unatrag nekoliko mjeseci. Navodno postoji interes jednog dioničara za dokapitalizaciju od 4,5 milijuna eura, ističe Kaniški, no uz uvjet da HBOR i poslovna banka prihvate njegovu ponudu za podmirenje dugovanja. Zbog cjelokupne situacije, na inicijativu radnika župan Anđelko Stričak s njima je održao sastanak, nakon kojeg se Uprava Varteksa trebala očitovati na ponudu HBOR-a o njihovom alternativnom prijedlogu.

- Ovdje javno pitam, zašto se uprava Varteksa ne očituje na ponudu HBOR-a? Godine 2007. Županijska skupština, točnije tadašnji župan Čačić čestita upravi i menadžmentu i daje podršku za preseljenje tvrtke izvan Varaždina. Da se ta tvornica makne. Javno pitam da li je ovo nastavak njegovog plana. Ove godine 10. svibnnja radnici su išle prema gradskoj vijećnici. Zanimljivo, iz Grada nema te očekivanje 'Rijeke prave' prema tim radnicima, ali grad je poslao ovrhu, poslije povukao i tako dalje. Je li cilj potpuna likvidacija Varteksa da u potpunosti nestane i grabež preostalog tvorničkog zemljišta koje nije pod hipotekom? - rekao je Kaniški.

Komentari