pogledajte i poslušajte

Video - Ovako je izgledalo gostovanje Glazbene škole Varaždin u Nizozemskoj

Objavljeno: 08.04.2022. 19:16

Zadnja izmjena: 08.04.2022. 19:16

Najstariji nizozemski konzervatoriji Royal Conservatoire The Hague - glazbena škola School for Young Talent koja djeluje u okviru Kraljevskog konzervatorija, ugostili su 15 učenika srednje glazbene škole i dvoje nastavnika u pratnji Glazbene škole u Varaždinu.

School for Young Talent pri Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu jedna je od rijetkih glazbenih škola s programom sličnim varaždinskoj Glazbenoj školi. Glazbena škola u Varaždinu i School for Young Talent institucije su koje svojim polaznicima pružaju cjelovit integrirani nastavni proces. To je vrlo važno za mlade glazbenike jer nudi cjelokupni razvoj njihovih umjetničkih i intelektualnih kapaciteta kroz identifikaciju s institucijom koju pohađaju.

Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić je potvrdio kako je planirana daljnja suradnja sa školom iz Den Haaga, već na predstojećim Varaždinskim baroknim večerima. Učenici Glazbene škole u Varaždinu ovom mobilnošću stekli su uvid u glazbeno obrazovanje druge zemlje, upoznali se s novom kulturom, tradicijom i jezikom, stvorili nova prijateljstva, ali i stekli nove vještine i kompetencije važne za njihov muzički, ali i osobni razvoj.

Svim je učenicima Glazbene škole u Varaždinu ovo bio prvi Erasmus+ projekt i dragocjeno iskustvo koje su stekli zasigurno će pamtiti cijeli život. Kako je izgledao njihov boravak u Nizozemskoj, možete vidjeti u video uratku koji su učenici snimili, a u audio podlozi možete čuti Doru Pretković, učenicu 2. razreda srednje Glazbene škole.

Komentari