prijenos uživo

VIDEO Ovdje pratite sjednicu Gradskog vijeća: Održava se u HNK, a očekuje se žustra rasprava...

U tijeku je 2. sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Varaždina, na kojoj se tijekom aktualnog sata očekuje rasprava o nedavnoj situaciji s odvožnjom otpada, koja još uvijek nije dobila trajno rješenje...
Objavljeno: 13.07.2021. 13:16

Zadnja izmjena: 13.07.2021. 14:50

  • Očekuje se buran aktualni sat: U tijeku je 2. sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Varaždina, na kojoj se tijekom aktualnog sata očekuje rasprava o nedavnoj situaciji s odvožnjom otpada, koja još uvijek nije dobila trajno rješenje. 
  • Sjednica se održava u HNK: Sjednica se zbog epidemioloških razloga održava u koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta, u svrhu čega su unutar prostorije postavljeni stolovi za kojima gradski vijećnici sjede.
  • Bosilj o planiranim promjenama: Gradonačelnik Neven Bosilj izvjetit će o polugodišnjem izvršenju proračuna, te predložiti izmjene i dopune kada je riječ komunalnoj infrastrukturi i dr.
  • Glasuje se o integralnoj nagodbu: Integralna nagodba jedan je od akata o kojem se do sada lomilo najviše koplja, a nova vlast predlaže da se sada stavi izvan snage.
  • Preoblikovanje "Parkova": Nova vlast predlaže da se gradsko poduzeće Parkovi preoblikuje iz dioničkog u trgovačko društvo.
  • Nadoknada Max Bőgle-u: Nova vlast s Max Bögl-om sklopila je dogovor da im se dug od 12 milijuna kuna isplati u roku od godinu dana. Star vlast, danas oporba, dug ne priznaje, te tvrdi da Max Bögel tijekom pandemije nije izvršavao (niti mogao izvršavati) dio obaveza.

Komentari