obrada skladbe

Video - Pogledajte i poslušajte jedinstvenu božićnu čestitku studenata Sveučilišta Sjever

Objavljeno: 20.12.2021. 10:37

Zadnja izmjena: 20.12.2021. 10:37

Jedno od ljepših doba godine je božićno vrijeme, a upravo je tada na Sveučilištu Sjever, u suradnji novog odjela Glazba i mediji te odjela Multimedija, zamišljena ideja glazbeno multimedijskog projekta realizirana obradom skladbe "Svim na zemlji mir, veselje", kao najljepša božićna čestitka.

Voditelj projekta, autor orkestracije i audio produkcije, je predavač na studiju Glazba i mediji, Predrag Krobot. U projekt su uključeni i studenti Multimedije, koji su, nakon slušanja matrice i razgovora o samoj ideji projekta, bili zaduženi osmisliti i pripremiti snimanje videa. Cijeli projekt; audio i video produkcija realizirana je u tonskom studiju Sveučilišta Sjever, koristeći audio i video opremu i uređaje Sveučilišta, koji se i inače koriste u izvođenju vježbi u nastavi. 

Snimanje i obrada videa rad je studenata Multimedije Timona Terzića i Darija Mikuleka, a grafička obrada djelo je pročelnika odjela Multimedija Roberta Gečeka. S odjela Glazba i mediji u realizaciji projekta sudjelovali su su studenti Ivana Brkašić Dragoslavić, Darko Golubić, Paula Kolarić, Robert Lončarić, Valerija, Marković, Matej Petran, Klara Šimunović i Kristijan Vasev.

- Početkom semestra razmišljali smo kako još više zainteresiranoj ali i široj javnosti predstaviti novi studijski program na Sveučilištu Sjever Glazba i mediji. Glazbeni projekt nametnuo se sam po sebi kao idejno rješenje, s obzirom na to da je riječ o studijskom programu iz tog područja. Uzevši u obzir kompleksnost projekta i pripremu prije same realizacije, kraj kalendarske godine činio se kao realni vremenski okvir završetka projekta kad je stigla ideja obrade skladbe. Ideju smo prezentirali studentima koji su je odmah vrlo entuzijastično prihvatili. Prema glasovnim mogućnostima i instrumentima koje studenti još eventualno sviraju, počeo sam pisati orkestraciju baziranu na harmonizaciji Franje Dugana, a kad sam je završio snimio sam radnu matricu uz koju smo vježbali unaprijed dogovorene i zadane dionice - rekao je predavač Krobot.

Komentari