grad ivanec

Video - Pogledajte kako je izgledalo 19 mlinova koji su se nekad vrtjeli na području Ivanca

Objavljeno: 22.05.2022. 08:34

Zadnja izmjena: 22.05.2022. 08:34

Povodom Međunarodnog dana muzeja, Turistička zajednica grada Ivanca pripremila je video šetnju koja gledatelje vodi do svakog od 19 mlinova koji su se nekad vrtjeli na potoku Bistrici.

U virtualnoj šetnji ivanečkim mlinarskim putom, svaki posjetitelj ujedno doznaje najvažnije pojedinosti  i specifičnosti o svakome mlinu, kao ivanečkoj autohtonoj baštini koja je uvelike obilježila život njegovih stanovnika i usmjerila gospodarski razvitak grada.

- S obzirom na brojne upite i pojedinaca i organiziranih skupina prilikom odlazaka na Ivančicu, a koji su usput podatke o mlinovima iščitavali s interpretacijskih ploča postavljenih na svakom od nekadašnjih lokaliteta mlinova, pokazala se potrebe kreiranja suvremenije prezentacije. Sve je više posjetitelja koji se o destinaciji koju posjećuje žele informirati putem web stranica i društvenih mreža. Ovim smo napravili i određen prezentacijski iskorak, jer svaki slajd ima svoj QR kod - rekao je voditelj Turističke zajednica Grada Ivanec Boris Jagetić Daraboš.

Ivanečka mlinarska priča na ovja način svima zainteresiranima postaje dostupna 365 dana u godini i postaje svojevrsni "muzej na otvorenom", ali i novi prilog brendiranju Ivanca kao planinarskog grada i trajno otvorena pozivnica za posjet Ivancu.

Komentari