'Nothing Else Matters'

Video - Poslušajte kakvu su glazbenu poslasticu pripremili učenici Glazbene škole za Špancirfest

Objavljeno: 18.08.2023. 10:52

Zadnja izmjena: 18.08.2023. 10:56

Posljednjih godina Glazbena škola u Varaždinu ostvarila je značajan broj veoma uspješnih međunarodnih projekata, a projekt pod nazivom "Nothing Else Matters" temelji se na ideji kako poznatu rock glazbu i neke od najpoznatijih rock skladbi interpretirati na klasičan način.

Također, cilj je tako približiti tu vrstu glazbe ne samo učenicima i nastavnicima Škole koji sudjeluju u projektu, već i široj publici koja takvu glazbu ne poznaje u klasičnom obliku. Sedam kultnih rock i metal albuma objavljeno je 1991. godine, a čak njih pet publici je predstavljeno u 44 dana. Ova je činjenica predstavljena kao polazna točka projekta koji je nastao u suradnji Glazbene škole u Varaždinu, uz potporu Koncertnog ureda Varaždin, Turističke zajednice Grada Varaždina i udruge nuSynergetic kao partnera u projektu.

Metallica, Red Hot Chilli Peppers, Pearl Jam, Soundgarden, Guns 'n' Roses i Nirvana jedni su od najpoznatijih rock bendova današnjice, a upravo su njihovi albumi izašli navedene godine. Albumi izdani te, za glazbeni svijet, revolucionarne 1991. godine predstavljaju prekretnice u karijerama ovih bendova. Pjesme sa albuma koji su izdani 1991. godine, odabrane su od strane nastavnika škole Marka Prepelića.

'Dižemo ljestvicu'

- Ideja za projekt rodila se slučajno u razgovoru sa mojim dobrim prijateljem, a nakon razgovora sa Markom Prepelićem, koji je aranžirao sve skladbe koje će biti izvedene na koncertu, bio sam siguran da ćemo ovim projektom ponovno dići ljestvicu više u našim projektima. Vjerujem kako ćemo ovim koncertom pružiti učenicima priliku da se okušaju u žanrovima i glazbenim formama koje nemaju priliku susresti u Školi, ali i kako ćemo publici približiti neke od najvećih rock hitova u klasičnom obliku - ističe ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić.

Ovim kratkim isječkom s nastupa ispred Županijske palače 2018. godine donosimo vam dašak atmosfere koja vas očekuje u nedjelju 27. kolovoza 2023. godine s početkom u 20:30 sati, stoga ne propustite priliku prisustvovati ovom koncertu. Ulaznice za koncert po cijeni od 10 € možete kupiti online putem Eventima ili na prodajnim mjestima.

Komentari