VIDEO: Strašni zmajevi zaposjeli leskovečki "curek"

Video uradak Leona Šebreka

Objavljeno: 21.08.2014. 10:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: YouTube screenshot

Kao i svakog dana, vozio sam se biciklom u mjestu Leskovec i odlučio se osvježiti na izvoru vode, popularnom „curku“. Nisam mogao vjerovati svojim očima kada se ispred mene stvorio maleni zmaj. Pokušao sam ga dotaknuti, a u tom trenu iza mene se stvorila golema zvijer koja je počela rigati vatru – ispričao je preplašeni sedamnaestogodišnjak starom doktoru u bijeloj kuti dok su mu dvojica od nekih dva metra i devedeset kila navlačila bijelu luđačku košulju.

Možda tim riječima i nekom sličnom scenom započeo bi domaći znanstveno-fantastični film u kojem bi za specijalne efekte jednog dana bio zadužen Leon Šebrek iz Tuhovca.

Zaljubljenik u stvaranje video-igara, čime se počeo baviti već u šestom razredu osnovne škole, Leon se unatrag pet godina bavi i video uređivanjem.

Počelo je kao hobi, a sada sam se potpuno posvetio programiranju igara i uređivanju video uradaka sa specijalnim efektima. Iz znatiželje sam se prijavio na nekoliko natjecanja za najbolje klipove pojedinih video-igara, poput Call of Duty. Prvi puta sam osvojio treće mjesto, a kasnije nekoliko puta i prvo mjesto, za što sam dobio i novčanu nagradu. Zasluženo mi je bilo dovoljno za kupnju novih komponenata za računalo i daljnji rad – rekao je Leon.

U svojim filmovima spaja 3D tehniku i efekte s videom. Sve snima sam, kasnije kadrove sam montira i ubacuje specijalne efekte.

To me se najviše dojmilo. Za ovaj filmić zmajeva u Leskovcu koristio sam više od šest programa. Trebalo mi je tjedan dana da sve složim u završni video. Odličan je osjećaj kad ono što zamislim mogu pretvoriti u film – istaknuo je Leon, učenik 4. razreda Elektrostrojarske škole, koji bi jednog dana želio raditi specijalne efekte za filmove poput Iron Man, Avatar i slično.

Kako mu zasad ide, pogledajte u njegovom video uratku o zmaju. 

Komentari