VIDEO: U Ludbregu djeca čitala grofovski uz Vida Baloga

Piše: Zoran Stanko

Objavljeno: 15.10.2014. 20:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izvor: galerija-images/citajmo grofovski vid balog

Treću godinu zaredom, osnovnoškolska djeca ludbreškog kraja mogla su uživati čitajući grofovske priče zajedno s Vidom Balogom.

Ovaj put vrijeme učenicima, groficama i grofovima nije bilo naklonjeno, pa su atrij dvorca Batthyany zamijenili malom dvoranom osnovne škole. Stotinjak djece 15. listopda je pažljivo slušalo priče iz davnina od strane Vida Baloga i njegovih prijatelja u bogato urešenim haljama.

Na početku priredbe grof i grofica primili su predstavnike razreda koji su im se uz prethodni naklon obratili. Učenici su zatim dobili papire za besplatno korištenje knjižnice i prigodne diplome, a druženje je potom nastavljeno uz odgonetavanje brojnih zagonetki koje su im čitali grofovski pomoćnici. Zatim je u dvoranu ušao i grof Balog koji je sa učenicima podijelio nekoliko priča iz davne prošlosti.

Projekt "Čitajmo grofovski" započet je 2012. godine, a za prvi rođendan pridružio mu se dvorac Drašković iz Velikog Bukovca. Glavna poruka ove akcije je da djeca i odrasli ne smiju zaboraviti na knjigu i čitanje.

- Knjiga je naš prijatelj s kojim se moramo družiti čim više kako bismo naučili neke nove stvari, ali se i prisjetili događaja iz prošlosti - poruka je organizatora.

Program će i ove godine biti održan u Velikom Bukovcu, i to u tamošnjem dječjem vrtiću, te u parku dvorca Drašković. Grofovski će se na Velikom Bukovcu čitati u četvrtak 16. listopada od 9 sati, a već dan kasnije i u parku Osnovne škole Martijanec i to od 13 sati.

{gallery}citajmo grofovski vid balog{/gallery}

Komentari