varaždinski biskup

Video - Uskrsna poruka: 'Bog ne dolazi s nama 'izmjeniti vatru', nego nas privesti ognju ljubavi'

Bog koji ustaje od mrtvih ne dolazi izmijeniti s nama vatru, nego je došao da nas privede 'ognju svoje ljubavi'; da nas ogrije, pročisti, pomiri sa sobom i braćom – da nas privede vatri u kojoj se rađa novi čovjek, poručuje varaždinski biskup
Objavljeno: 17.04.2022. 07:30

Zadnja izmjena: 17.04.2022. 08:39

Kršćani diljem svijeta danas slave svoj najveći blagdan Uskrs, a povodom toga vjernicima u Varaždinskoj biskupiji obratio se i varaždinski biskup Bože Radoš.

Biskup Radoš o ovogodišnjem Uskrsu govorio je u kontekstu rata u Ukrajini, koji je u posljednja dva mjeseca odnio brojne živote.

"U vazmenoj noći ispred crkve pali se vatra, oganj. Vatra i oganj imaju više lica. Kroz ove dane jača glas koji poziva: Zaustavite vatru! Čovjek je uzeo u ruke vatru - vatreno oružje i otvorio vatru na svoje susjede. Zapaljena je vatra rata, prenesena je preko granice zemlje i duboko ušla u utrobu zemlje drugoga. Porušena su mnoga obiteljska ognjišta; mala – prirodna mjesta svetoga ognja, na kojima je do jučer sazrijevalo zajedništvo, jačala solidarnost i produbljivala se intimnost. Strahote su okom vidljive. Svaki dan se nižu: spaljene kuće i gradovi pretvoreni u ruševine i zgarišta, mrtva ljudska tijela ostala su uz put, bačena u masovnu grobnicu ili možda i spaljena u nekim pećima."

'Bog ima svoje vatre'

"Bog koji ustaje od mrtvih ne dolazi izmijeniti s nama vatru, nego je došao da nas privede 'ognju svoje ljubavi'; da nas ogrije, pročisti, pomiri sa sobom i braćom – da nas privede vatri u kojoj se rađa novi čovjek! Bog ima 'svoje vatre' u kojoj čitamo poruku mira! Uskrs nam kroz sliku ognja i vatre, diskretno utiskuje poruku nade!"

Cijeli Uskrsnu poruku varaždinskog biskupa pročitajte ovdje ili pogledajte u video prilogu varaždinske biskupije u nastavku:

 

Komentari