POHVALNA INICIJATIVA

VIDEO: Općina Ljubešćica, Fripol, Plastika Šantek i Gumiimpex u projektu izrade vizira

Kao što smo već izvijestili, u Općini Ljubešćica počeli su se proizvoditi zaštitni medicinski viziri kojeg nose doktori i ostalo medicinsko osoblje.
Objavljeno: 28.03.2020. 12:16

Zadnja izmjena: 29.03.2020. 09:46

Većom količinom zaštitnih vizira Općoj bolnici Varaždin pomoći će i tri tvrtke koje je u projektu izrade vizira okupio načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić. Riječ je tvrtkama Fripol iz Ljubešćice, Plastika Šantek iz Novog Marofa i Gumiipex iz Varaždina. Ravnatelj varaždinske bolnice dr. Nenad Kudelić javno je uputio zahvalu.

– Izradit ćemo vizire koji će biti višekratni. Kada smo vidjeli kolike su potrebe, Fripol iz Ljubešćice priprema alat, a Plastika Šantek će napraviti 3 i pol tisuće komada kroz stroj za upuhivanje u jednom danu. S prednje strane ide polikarbonat, debljine 0,5 milimetara, što je iz 600 ploča priprema Gumiimpex. Plan je u idućem tjednu dostaviti 3 do 3 i pol tisuće vizira zdravstvenom sustavu, pa tako i varaždinskoj bolnici, pravosudnom sustavu, policiji, domovima zdravlja. U kontaktu smo s nacionalnim Stožerom civilne zaštite i ministrom zdravstva da vidimo potrebe i mogućnosti – rekao je Horvatić o pokrenutom projektu pomoći.

Vizir se sastoji od tri dijela, plastike, polikarbonata i gume, izrađen od najkvalitetnijih materijala i nakon dezinfekcije može se ponovo koristiti. Horvatić dodaje da sve tri tvrtke u akciji sudjeluju besplatno, dok su ploče nabavljene donacijom.

Komentari