SABORSKA RASPRAVA

VIDEO Zastupnica SDP-a: "Zašto nova bolnica u Varaždinu a ne u Međimurju?!"

Objavljeno: 15.04.2021. 10:48

Zadnja izmjena: 15.04.2021. 12:40

Saborska zastupnica SDP-a s područja Međimurske županije kritizirala je podršku koju je država dala za izgradnju mega bolnice u Varaždinu, vrijedne 405,5 milijuna kuna. Kako se može iščitati iz njezina nastupa, smatraju da je do toga došlo zbog toga što o ruci Reformista ovisi saborska većina.

- Zašto su ovi navedeni projekti koje vidimo u ovim šturim dokumentima koncentrirani, njih po nekoliko u nekoliko KBC-ova i KB-ova, a od Općih bolnica samo Opća bolnica Varaždin? Dakle, u trećoj izbornoj jedinici imate i druge županije: i Međimursku i Krapinsko-zagorsku. Zašto ste išli samo na tu jednu Opću bolnicu, da li je to možda politički kriterij? - pitala je SDP-ova saborska zastupnica Andreja Marić.

SDP-ova saborska zastupnica i dožupanica u Međimurskoj županiji Boška Ban imala je sljedeće pitanje:

- Moje pitanje je da li možemo očekivati da će Međimurje kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti biti barem proporcionalno zastupljeno pri određivanju prioriteta ulaganja u usporedbi s ostalim hrvatskim županijama? 

Prethodno je govorila saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević, koja je kao kriterij za državnu podršku navela - pripremljenost projekta mega bolnice od strane Varaždinske županije.

"Imali su spreman projekt!"

- Kada govorimo o programima za oporavak, moram izraziti veliko zadovoljstvo da je u prve projekte koji će biti realizirani uvršen velik projekt centralnog operacijskog bloka u Varaždinu. To je poruka svima koliko je važna pripremljenost projekata - rekla je Martinčević, naglasivši ujedno kako je riječ o regionalno bolnici koja je 15 minuta udaljena od  Međinurske županije.

U svojem odgovoru SDP-ovim saborskim zastupnicama, na riječi Natalije Martinčević nadovezao se i premijer Andrej Plenković:

- Znate i sami da je za naš zdravstveni sustav izrazito bitno da postoje i dodatna ulaganja; da su projekti po pojedinim zdravstveni ustanovama selektirani i po kriteriju koji ste mogli čuti od još jedne zastupnice iz III. izborne jedinice, gđe. Martinčević, a to je kvalitetna pripremljenost projekata - rekao je Plenković.

Komentari