RADOVI U TIJEKU

VIDEO: FOI uskoro seli u novu zgradu Vile Oršić, ovako teče obnova

Objavljeno: 24.02.2022. 11:47

Zadnja izmjena: 24.02.2022. 12:08

Fakultet organizacije i informatike proširuje vlastite kapacitete i uskoro useljava u novu zgradu Vile Oršić, koja bi trebala biti u potpunosti obnovljena najkasnije do kraja ove godine.

U tijeku su intenzivni radovi na unutrašnjem i vanjskom uređenju prostora, kojeg su dronom snimili studenti i članovi IOT Lab-a FOI-ja. FOI će tako u ovom, do kraja ove godine u potpunosti obnovljenom, prostoru napraviti manje intervencije u prostoru kako bi ga u potpunosti prenamijenio za potrebe izvođenja nastave, znanstveno - istraživačkih aktivnosti i obavljanja dijela administrativnih aktivnosti.

Radovi su posljednjih mjeseci intenzivirani i vanjska obnova je gotovo u potpunosti privedena kraju. U tijeku su radovi na unutarnjoj obnovi, koja obuhvaća strojarske, elektroinstalacijske i hidroinstalacijske radove.

Novi centar za usavršavanje FOI-ja

Vila Oršić će tako predstavljati jedan zajednički inkubacijski prostor u kojem će biti smješteni FOI-jevi istraživački laboratoriji, dvorane za učenje i poučavanje te kabineti za nastavnike i centre Fakulteta. Iskorakom u područja kao što su Razvoj programskih sustava, Umjetna inteligencija u poslovanju, Umreženi sustavi i računalne igre te Analiza i dizajn poslovnih sustava, FOI ulazi u nova, inovativna i interdisciplinarna područja, što će zahtijevati i dodatne prostorne kapacitete za istraživanje i razvoj.

U prostorima Vile Oršić planiran je Centar za usavršavanje FOI koji se uspostavlja u projektu e-Škole s ciljem daljnjeg i sustavnog provođenja edukacija i aktivnosti osvješćivanja o digitalnoj zrelosti koja dobiva sve više na značaju u modernom obrazovnom sustavu. 

FOI se zahvaljuje na snimci obnove Vile Oršić studentima Bojanu Hrvatu i Timonu Terziću te članu IoT Laboratorija FOI-ja doc. dr. sc. Borisu Tomašu.

 

Komentari