doprinos promociji županije

VIDEO Županijski vijećnici skandiraju Zlatku Daliću - proglašen je i počasnim građaninom

Objavljeno: 11.07.2018. 15:44

Zadnja izmjena: 11.07.2018. 15:49

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije vijećnici su jednoglasno donijeli odluku dobitnicima javnih priznanja Varaždinske županije za 2018. godinu.

Počasnim građaninom Varaždinske županije pritom je jednoglasno proglašen Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije i svjetski poznati nogometaš koji svojim radom i angažmanom u sportu uvelike pridonosi promociji Varaždinske županije. Vijećnici Županijske skupštine te župan Radimir Čačić sa suradnicima su sa sjednice uputili  poruku podrške Zlatku Daliću uoči današnjeg polufinalnog susreta Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatske protiv Engleske.


Dodijeljena su i druga javna priznanja


Nagrada za životno djelo pripala je Jagodi Kralj Novak, kazališnoj, filmskoj i televizijskoj glumici koja je glumačku karijeru započela u varaždinskom kazalištu. Glumila je u brojnim kazališnim predstavama te poznatim hrvatskim filmovima i tv-dramama. Za svoj rad primila je brojne nagrade, a kruna glumačkog profesionalnog rada bila je dodjela statusa Nacionalne prvakinje drame 2015. godine. Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Glazbenoj školi Varaždin, jednoj od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe koja ove godine slavi 190 godina postojanja. Jedna je od najvažnijih glazbenih i odgojno obrazovnih ustanova u Hrvatskoj. Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu pripale su Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu koje u 2018. slavi 80. obljetnicu, DVD-u Visoko koje je obilježilo 125 godina postojanja, te Lidiji Horvat Dunjko, poznatoj sopranistici i opernoj divi.

 

Komentari