posjet vrtiću u dravskoj

eTV - Čehok otkrio detalje o izgradnji dva nova vrtića u Varaždinu

Na konferenciji za medije riječi je bilo o o pokazateljima uspješnosti energetskih obnova gradskih dječjih vrtića...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.03.2021. 17:28

Zadnja izmjena: 16.03.2021. 17:29

Foto: Dino Možek

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok je uz ravnateljicu Gradskog vrtića Varaždin Jasenku Husnjak u vrtićkom objektu u Dravskoj održao konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni pokazatelji uspješnosti energetskih obnova dječjih vrtića Trakošćanska, Dravska, Kozarčeva i Aleja. 

Prema gradonačelnikovim riječima, smanjena je potrošnja energenata i računa. - Ono što je važno jest da je djeci sad puno ugodnije i da nismo obnavljali samo izvana već, u suradnji s vrtićima, obnavljamo i iznutra. Uredili smo i okoliš te dopunili dječja igrališta. Vrtić u Gortanovoj smo obnovili još ranije, tako da je zapravo svih pet vrtića sad energetski obnovljeno i smanjeni su im troškovi – rekao je gradonačelnik. 

Osvrnuo se i na troškove novog dječjeg vrtića u Kućanu, koji su također puno manji s obzirom na trostruko povećanje broja korisnika. Najavio je rješenje za vrtić u Koprivničkoj te novi vrtić koji je nužno izgraditi, vjerojatno u Hrašćici:

- Ostaje nam još vrtić Koprivnička, najveći vrtić. Moramo prvo djecu preseliti jer se vrtić mora srušiti do temelja. Ove godine iz ostatka kredita ćemo preurediti dio V. osnovne škole Varaždin, gdje je nekad i postojao vrtić, da se djeca iz Koprivničke presele tamo. Također, u planu je novi vrtić, vjerojatno u Hrašćici, koji bi izgradili preko mjera, poput vrtića u Kućanu - između ostalog je rekao gradonačelnik.

 

Komentari