duško kuliš

Zabranili mu pjevati u Puli i Osijeku, sljedeće subote ima veliki koncert u našoj županiji

"Mi smo u Hrvatskoj do savršenstva razvili naivnu nevinost. Iza tih floskula često stoji nešto vrlo sofisticirano i nažalost opasno", kaže Duško Kuliš...
Objavljeno: 17.04.2023. 20:42

Zadnja izmjena: 17.04.2023. 20:42

Gost nedavne emisije "Nedjeljom u 2" bio je pjevač Duško Kuliš, na temu zabrane njegova koncerta u Puli, a jedan od prvih koncerata koji održava nakon toga biti će koncert povodom Dana Općine Maruševec, u subotu 22. travnja u šatoru kod zgrade Općine Maruševec.

Podsjetimo, nakon zabrane nastupa u javnim prostorima Grada Pule, zabrana se dogodila i u Osijeku. Razlog je bio, kako su naveli, očuvanje identiteta grada i građanskih vrijednosti. Kuliš je u nedjeljom u 2 rekao da je prihvatio predrasude da je „turbofolk“ i „cajka“, no dao je i svoje viđenje stanja na hrvatskoj glazbenoj sceni.

'Naivnu nevinost razvili do savršenstva'

- Kad nemate rješenje i analizu onoga o čemu pričamo najlakše je reći da je nešto turbofolk ili cajka. Pa i za neke realityje se može reći da su cajke, samo druga forma. Cajka je iskonstruirana kako bi se obilježilo nešto što je nekvaliteta, prigradsko i ruralno. Ja sam prvi protiv toga, ali dajte mogućnost da ponudimo kvalitetu pa da ljudi mogu sami procijeniti – rekao je Kuliš, dodajući:

- Mi smo u Hrvatskoj do savršenstva razvili naivnu nevinost. Iza tih floskula često stoji nešto vrlo sofisticirano i nažalost opasno. Ako sam ja problem mediteranskom identitetu Pule, onda Pula nikakvih problema nema. Neka mi dopuste, pjevat ću ja i "O sole mio".

U nastavku donosimo cijeli problem proslave Dana Općine Maruševec.

Komentari