varaždinske toplice

eTV - Završena energetska obnova Lovrine kupelji i zgrada Termi

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice završena su još dva EU projekta...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.04.2021. 13:33

Zadnja izmjena: 27.04.2021. 13:55

Foto: Dino Možek

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice završena su još dva EU projekta- energetska obnova Lovrine kupelji te skupa zgrada Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija Terme i Konstantinova kupelj.

U okviru energetske obnove Lovrine kupelji obnovljeni su toplinska ovojnica i krovište, ugrađena je nova vanjska stolarija, nova energetski visokoučinkovita unutarnja LED rasvjeta, instalirana je nova oprema u postojeću kotlovnicu te inverterska dizalice topline, a rekonstruiran je sustav ventilacije i grijanja. Ukupna vrijednost projekta je 8.3 milijua kuna, od čega ukupan iznos bespovratnih sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 4.1 milijun kuna.

Vrijednost obnove skupa zgrada Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija Terme i Konstantinova kupelj iznosi 42.2 milijuna kuna a od čega je ukupan iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj 21.5 milijun kuna. 

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić rekao je kako su u protekle četiri godine njegova mandata ukupna ulaganja u zdravstvo u županiji prešla pola milijarde kuna.

- Moram istaknuti kako sam obim investicija u Varaždinskim Toplicama neće stati, samo će se malo promijeniti struktura investitora jer je sigurno da ćemo u nekim segmentima morati tražiti i privatne partnere. Jučer sam ponovno razgovarao s najodgovornijim ljudima u ovoj državi vezano za naš povijesni i najveći projekt operacijskog bloka, intenzive i svega onog što uz to ide u Općoj bolnici Varaždin i sada očekujemo potvrdu tog financiranja. Biti ćemo spremni za raspisivanje natječaja za izvođenje radova – rekao je župan.

''Kontinuirano radimo''

- Bilo je vrlo izazovno raditi i graditi u ovo pandemijsko doba, ali i to smo uspjeli.  Ponosan sam što nismo niti jedan dan prestali s radom. Dakle, radimo kontinuirano u adekvatnim uvjetima i svim djelatnostima bolnice u okviru one epidemiološke situacije koja nam je zadana i koju moramo poštivati – rekao je ravnatelj bolnice Denis Kovačić.

 

Komentari