odgovor na prozivku

eTV - Zdravka Grđan: Putne troškove ne primam, a Stričak bi mi trebao čestitati

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.12.2021. 13:57

Zadnja izmjena: 03.12.2021. 14:35

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđana danas se očitovala na prozivku župana Anđelka Stričaka, da je, kako se Stričak izrazio - "petljala i prtljala s putnim troškovima i dnevnicama".

Građan se, jednako kao i Stričak, poziva na nalaze revizije, no dok Stričak tvrdi da je revizija pokazala "petljanje i prtljanje", Grđan kaže da "nikad nije dobila nikakvo negativno mišljenje"

- Mi ravnatelji svi imamo konstatne i redovite unutranje revizije poslovanja, kako svi drugi, tako i ja, i nikada nisam dobila nikakvo negativno mišljenje. Putni trošak ne primam jer živim unutar 2 km od škole i nema putnog troška za to, a kada se ide na službeni put, nastavnici, i ja osobno, dobivamo dnevnicu sukladno zakonu. Dakle, tu je jasno da je riječ o čistoj politici što ja nisam navikla, ali stvari su takve kakve jesu - rekla je na današnjoj presici Zdravka Grđan.

'Trebao bi mi čestitati'

Predsjednica Vijeća, kako je nastavila, smatra da bi joj župan zapravo trebao "čestitati".

- Umjesto čestitke župana, meni osobno je sam ove godine dobitnica nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja, i to kao jedina ravanteljica srednjih škola Varaždinske županije za izvrsnost, ja sam dobila javnu optužbu za prtljanje i petljanje s dnevnicama i putnim troškovima - rekla je Grđan.

'Dvorske intrige'

U kontekstu toga, predsjednica Vijeća s podrškom stranke Reformista odlučila se i za političku poruku:

- Ono što se ja nadam je, da će se župan Stričak odmaknuti od utjecaja ljudi koji ne razumiju i ne znaju što je razvoj i koji su recepti za probleme. Štoviše, otvoreno kažu da 700 milijuna kn ne treba imati jer to nije razvoj. Vrijeme je da se intrige s gradskih dvora maknu - rekla je Grđan, aludirajući time na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka.

Komentari