fine'sa credos d.d.

Dvije svježe prilike gdje ostvariti kamatu od 2,00 posto ili 4,50 posto

I najnoviji primjer potvrđuje podatak kako građani i poduzetnici koji ulažu u obveznice, ili u istima štede, u njima u prosjeku štede 5,3 puta veći iznos nego što se čuva na štednim računima...
Objavljeno: 19.08.2021. 22:43

Zadnja izmjena: 19.08.2021. 22:43

Foto: Fine'sa Credos d.d. - članica consulting financijsko investicijskog holdinga Fine'sa

Kao što smo već pisali, iako obveznice još uvijek nisu „popularan“ način ulaganja odnosno štednje, oni koji se za njih odlučuju - u njima u prosjeku štede 5,3 puta veći iznos nego nego što se inače čuva na štednim računima.

Da je tome tako, dokazuje i posljednji primjer M SAN GRUPE  iz Zagreba, o kojem se ovog tjedna moglo čitati u medijima. Naime, M SAN GRUPA upravo je u procesu izdavanja obveznica u iznosu od 200 milijuna kuna, a već je, primjerice, prema pisanju Lidera, iskazan interes za ulaganjem u iznosu od 275 milijuna kuna. Datum dospijeća obveznice je 20.7.2026., a kamata iznosi 2,00%.

M SAN GRUPA posluje od 1995. godine i među vodećim je distributerima informatičke opreme u Hrvatskoj i regiji. Bavi se također proizvodnjom informatičke opreme, kao i proizvodnjom potrošačke elektronike (vlastitih brendova). Prema pisanju Lidera, sredstva koja prikupe posredstvom obveznica koristit će za financiranje obrtnog kapitala za nastavak razvoja poslovanja i daljnju izgradnju brendova.

Više od desetine svih obveznica izdali - Varaždinci

Fine'sa Credos d.d., koja je pokrovitelj ove rubrike, građanima nudi kamate od 4,00%, 4,25% i 4,50% za izdanja svojih obveznica. Riječ je o financijskoj kompaniji  iz Varaždina, koja je, ukoliko se ne računaju tranše kojima je izdavatelj država -  izdavatelj čak 12 posto svih obveznica u Hrvatskoj.

Krajem lipnja ove godine, Fine'sa Credos izdala je novih šest milijuna eura obveznica, a u posljednja tri izdanja, od 2015. godine, više od 28 milijuna eura, s različitom ročnošću za građane i poduzetnike. Poduzetnicima dodatno nudi različite modele upravljanja viškovima likvidnosti, a takvi modeli u novonastalim okolnostima, kada su banke počele s naplatom depozita tvrtkama, posebno dolaze do izražaja. 

Info: www.finesa-credos.hr