fine'sa credos d.d.

Iznenadit ćete se najisplativnijim ulaganjem 2021.: Nije bitcoin, a nije ni nafta

Što se događa? Niske kamatne stopa i rastuća inflacija usmjeravaju sredstva u oblike imovine za koje štediše i ulagači smatraju da ih mogu najviše zaštititi od negativnih utjecaja i posljedično pada vrijednosti njihove imovine...
Objavljeno: 06.01.2022. 09:13

Zadnja izmjena: 06.01.2022. 09:48

Foto: ilustracija

Zanimljivo je spomenuti da se u 2021. kao najisplativije ulaganje pokazalo ulaganje u boce starih šampanjaca koje je nadmašilo i tehnološke dionice i bitcoin, što još jednom potvrđuje tezu da u nesigurnim vremenima, kao i vremenima u kojima vladaju inflatorni pritisci, ulagači traže alternative u klasičnim oblicima ulaganja i štednje.

Reuters, naime, navodi da je vrijednost boca starih šampanjaca u 2021. nadmašila sve važnije vrste financijske imovine, od dionica velikih tehnoloških divova do bitcoina, nafte i zlata. Internetske platforme za trgovinu vinima, šampanjcima i žestokim pićima su prošle godine bilježile rekordnu aktivnost, a cijene nekih boca šampanjca su u 2021. rasle 80% što je nadmašilo i 75%-tni rast cijene bitcoina. Čelni ljudi tih platforma tvrde da ih to nije previše iznenadilo zbog vrlo visoke akumulacije štednje bogatih, kamatnih stopa na povijesno niskim razinama i rastućeg fokusa ulagača prema alternativama i realnoj imovini.

Što se događa?

  • Niske kamatne stope, inflacija: Niske kamatne stopa i rastuća inflacija usmjeravaju sredstva u oblike imovine za koje štediše i ulagači smatraju da ih mogu najviše zaštititi od negativnih utjecaja i posljedično pada vrijednosti njihove imovine. Svjetski burzovni indeksi su i u 2021. rasli dvoznamenkastim stopama, primjerice MSCI indeks svjetskih burzi, koji prati kretanja nanajvećim burzama u svijetu, porastao je u prošloj godini 17 posto, što je bila treća godina zaredom kako je zabilježio dvoznamenkastu stopu rasta.
  • Što pruža naš pokrovitelj, Fine'sa Credos d.d.? Oprezni ulagači znaju da visoki prinosi nose vrlo visoki rizik i oscilacije koje mogu u konačnici dovesti do gubitka velikog dijela ili cijele investicije. Zato u neizvjesnim vremenima biraju alternative koje nose manje prinose, ali su povijesno dokazale svoj kontinuitet i dugoročnu isplativost. Fine`sa Credos d.d. financijska kompanija upisom Fine`sa ŠTEDNIH ULAGANJA GRAĐANA omogućava kamate od 4.0 do 4.5% godišnje NEOPOREZIVO. 
  • Mogućnost dodatne zarade: OsimFine`sa ŠTEDNIH ULAGANJA GRAĐANA koja zapravo čine ulaganje u portfelj uravnoteženih i osiguranih zajmova poduzećima, Fine`sa Conceptus d.d. investicijska kompanija nudi upis Fine`sa PROJEKTNIH INVESTICIJSKIH ŠTEDNIH ULAGANJA koja predstavljaju ulaganje u portfelj projekata nekretnina s fiksnom kamatom 4.0% godišnje uz mogućnosti dodatne zarade koja ovisi uspješnosti projekata.
  • Povlaštene dionice: Uz navedene opcije u mogućnosti smo ponuditi i Fine`sa KAPITALNA ŠTEDNA ULAGANJA koja predstavljaju ulaganja u portfelj uravnoteženih i osiguranih zajmova poduzećima no uz godišnji prinos 5% koji isplaćujemo kao dividendu na povlaštene dionice Fine`sa Credos d.d. financijska kompanija.

Za više informacija posjetite novu web stranicu Fine`sa Credos d.d. www.finesa-credos.hr ili nas potražite na društvenim mrežama.