''Junak domovinskog rata''

Foto - Pume sinoć primile veliko priznanje za stvaranje neovisne Hrvatske

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.12.2021. 20:00

Zadnja izmjena: 16.12.2021. 08:36

Foto: Luka Šalamun

7. Gardijska brigada Puma je večeras primila svečano priznanje ''Junak domovinskog rata'' koje se dodjeljuje iznimno zaslužnima za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.

Priznanje dodjeljuje Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91'  u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Ovo priznanje su do sada uz ostale primili dr. Franjo Tuđman (posthumno), generali Gotovina i Markač, ratna bolnica Vukovar, Marko Babić (posthumno), general Blago Zadro (posthumno) i Kata Šoljić. 

- Svako priznanje je dobrodošlo I puno znam znači. Slijedi nam 29.obljetnica osnutka Puma tako da sve u svemu, lijepo. Sretni smo, veseli I zahvalni - rekao je Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade „PUMA“.

Inače, 7. Gardijska brigada je među prvim gardijskim brigadama koja je dobila priznanje i time će se još više istaknuti svi ratni i drugi uspjesi, a poglavito ćemo se prisjetiti svih poginulih i ranjenih te nestalih iz legendarne ratne postrojbe.

- Premijer je u Trakošćanu naglasio da zahvalnost i pijetet prema braniteljima i svima koji su sudjelovali u obrani domovine više ne može doći pod znak upitnika. Sa zahvalnošću se prisjećamo svih naših bitaka i prijatelja kojih je nažalost što zbog zuba vremena, što zbog posljedica rata sve manje, ali na toj žrtvi gradimo budućnost - rekao je na svečanosti župan Anđelko Stričak.

Komentari