maturantika 2022.

Foto - Maturanti na Kapucinskom trgu tradicionalno otplesali 'Quadrillu'

Događanja tijekom tri dana "Maturantike" zajednički su organizirali Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin, a uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Savjeta mladih Varaždinske županije i Savjeta mladih Grada Varaždin.
Objavljeno: 25.05.2022. 13:14

Zadnja izmjena: 25.05.2022. 14:30

Foto: Luka Šalamun

Točno u podne na varaždinskom Kapucinskom trgu 600-tinjak učenika završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije zaplesalo je quadrillu, francuski dvorski ples.

Bio je to vrhunac ovogodišnje Maturantike - programa koji su zajednički organizirali Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin, a uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Savjeta mladih Varaždinske županije i Savjeta mladih Grada Varaždina. 

- Svako dijete ima pravo na sretno i sigurno odrastanje, kao i školovanje. Ujedno naši maturanti su sebi, svojim roditeljima pokazali da su važan dio zajednice u kojoj žive. Drago mi je da se, nakon dvije pandemijske godine, na naše ulice i trgove vratilo veselje, šarenilo i prekrasna pozitivna energija. Kako se maturanti nalaze na životnoj prekretnici, želim im puno uspjeha u njihovom daljnjem životu. Hvala im što su sebi, ali i nama, današnjim plesom omogućili nezaboravne trenutke - zahvalila im je zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Nadam se da su uživali, kao i svi koji su im danas došli dati podršku i da će, kad se dobro zabave, krenuti sa završnim pripremama za maturu koja kreće već sljedeći tjedan. Želim im puno sreće na maturi i upisima na željene fakultete i da postanu jedan bitan dio zajednice. Mi se toplo nadamo da će ta zajednica i dalje biti njihov grad Varaždin, a ako ne, uvjerena sam kako će ovaj duh naše zajednice, stečena znanja i iskustva, prenositi bez obzira gdje se u svijetu nalazili - rekla je pročelnica Grada Varaždina Danijela Vusić. 

Plesanje quadrille s maturantima uvježbavali su članovi Plesnog kluba D&D Varaždin, za majice se pobrinuo Grad Varaždin, a za kišobrane Varaždinska županija. Ples su, uz mnogobrojne građane, na Kapucinskom trgu pratili i predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek, predsjednik Savjeta za mlade Grada Varaždina Leo Amidžić te predsjednik Savjeta za mlade Varaždinske županije Josip Cestar.

Komentari