Špancirfest

Foto - Ekskluzivne fotografije Bosilja i Tomaševića nakon 'španciranja': 'Imali smo jako puno tema'

Boris Matijašec

Objavljeno: 22.08.2023. 20:53

Zadnja izmjena: 22.08.2023. 21:09

Foto: Boris Matijašec

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković bili su večeras domaćini na Špancirfestu zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću i koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću i njihovim suradnicima, pri čemu su u radnom dijelu susreta razgovarali o razvojnim projektima, a večer će nastaviti šetnjom po Gradu i odlaskom na koncert Franza Ferdinanda.

- Ovo je 25. jubilarni Špancirfest, a imamo mi i puno toga za razmijeniti. Radi se o tri urbana središta Hrvatske. Zagreb je sjedište cijele Hrvatske, a Koprivnica i Varaždin su glavni pokretači sjevera Hrvatske. Imali smo jako puno tema koje smo na radnom dijelu sastanka raspravili, a sada je na njima da dalje uživaju u Varaždinu, kao i svih ovih 10-ak tisuća ljudi koji su danas u gradu - kazao je Bosilj u izjavi novinarima nakon sastanka. 

O temama koje ih vežu...

Tomašević je već nekoliko puta bio na Špancirfestu, no ovo je njegov prvi službeni posjet Varaždinu kao gradonačelnika Zagreba. - Pričali smo o temama koje nas vežu, o razvojnim temama i projektima, posebice vezanim uz gospodarenje otpadom, gdje imamo nekad zajedničkih problema, posebice Zagreb i Varaždin, a Koprivnica nam je dobar model što možemo postići u vezi postotka izdvajanja otpada, jer je Koprivnica po tome jedan od najboljih gradova u Hrvatskoj - izjavio je Tomašević. Dodao je i da mu je drago da je bio puno Zagrepčana koji su redovni posjetitelji Špancirfesta. Kako je rekao, ovo je dosad najbolji Špancirfest te je pozvao Zagrepčane koji još nisu, da do kraja tjedna dođu na tu manifesttaciju.

U društvu i Jakšić...

Gradonačelnik Koprivnice Jakšić kazao je da na sjeveru Hrvatske Špancirfest i Renesansni festival izazivaju veliki ponos, jer pokazuju da je i na kontinentu moguće napraviti uspješnu turističku priču u osmom mjesecu, iako nema mora. - I ovo pokazuje koliko radišnosti kod nas ima na sjeveru. U konačnici, zato se i žalimo godinama da više u proračun uplaćujemo nego dobivamo, ali snalazimo se s održivim, zelenim, progresivnim, inovativnim projektima  - rekao je Jakšić.

Tri gradonačelnika druženje će nastaviti šetnjom na Špancirfestu i na večerašnjem koncertu škotske grupe Franz Ferdinand.

 

Komentari