FOTO: Bednja nabujala, otvorene županijske ceste Ivanec-Jerovec i Jalžabet-Šemovec

Objavljeno: 24.05.2015. 10:03

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 10:51

Foto: Siniša Sović

Oborinske i podzemne vode koje su uzrokovale obilne kiše, poplavile su mnoga područja diljem naše županije, a vatrogasci su cijele subote imali puno posla s ispumpavanjem vode, ispiranjem cesta, a zabilježena je i tehnička intervencija uklanjanja vozila iz poplavljenog područja.

Hrvatske vode uspostavile su redovne mjere obrane od poplava na branjenom području 20, područje malog sliva "Plitvica-Bednja", osim rijeke Drave. Na više mjesta izlila se Bednja kod Belskog Dola, a mještani su u pripravnosti da ne bi došlo do jačeg izlijevanja rijeke. Poplavljeno je i nogometno igralište.

Zbog poplava bile su zatvorene prometnice i pruge, a od subote 23. svibnja od 11 sati otvorena je za promet pruga Lepoglava-Golubovec. Istog dana od 18,50 sati otvorena je prometnica županijska cesta 2101 Donja Voća-Jerovec.

Jutros je od 2,20 sati za promet otvorena prometnica županijska cesta 2085 Ivanec-Jerovec, a od 8 sati otvorena je i županijska cesta 2054 Jalžabet-Šemovec.

Oborinske vode zadale su vatrogascima mnogo posla cijele subote, a zabilježeno je ukupno 18 slučajeva ispumpavanja vode diljem naše županije.

Čak pet slučajeva ispumpavanje vode bilo je u Varaždinskim Toplicama, tri na Trgu bana Jelačića, a dva na Trgu A. Mihanovića, dok je u Ulici Vladimira Nazora u Ivancu bila potrebna tehnička intervencija uklanjanja vozila iz poplavljenog područja.

Kako je rijeka Bednja jutros izgledala, pogledajte u fotogaleriji: 

 

Komentari