'ZELENA ČISTKA'

Foto - Započela jubilarna 20. varaždinska biciklijada

Objavljeno: 18.09.2021. 11:49

Zadnja izmjena: 18.09.2021. 11:49

Foto: Dino Možek

Ovogodišnje obilježavanje Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije počelo je danas jubilarnom 20. varaždinskom biciklijadom.

Organizatori Biciklijade su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Brdsko biciklistički klub Asi, pokrovitelj Grad Varaždin, a organizirana je ne samo zbog druženja, već i zbog zdravstvenih razloga. U sklopu Biciklijade obilježit će se i World Cleanup Day, odnosno "Zelena čistka", najveći volonterski projekt u svijetu. Riječ je o akciji u kojoj u jednom danu volonteri diljem svijeta čiste lokacije s ilegalno odloženim smećem, čemu se pridružuje i Varaždinska županija na način da se sportski dio biciklijade spojio s ekološkim dijelom. 

Ruta biciklijade započela je kod Stare vage prema rekreacijskoj zoni Varaždina. Cilj je bio da se ide prema Dravi, vozi do Kinološkog društva pa pored bazena i varaždinske Arene te Aquacityja, sve do Trnovca, gdje je prva okrepa. Zatim se krenulo prema Kućanima pa do Ulice Vilka Novaka. Nakon toga, biciklisti idu do Dravske park šume gdje je organizirana volonterska akcija čišćenja šume. Cilj je ponovno kod Stare vage, a na taj način biciklisti od početka, pa sve do kraja rute ostaju u Varaždinu.

Komentari