28. Međunarodna izložba cvijeća

Foto - Bili smo na otvorenju izložbe cvijeća uoči baroknih večeri, pogledajte kako je bilo

Objavljeno: 21.09.2023. 18:10

Zadnja izmjena: 21.09.2023. 18:20

Foto: Boris Matijašec

Ispred varaždinske Gradske vijećnice danas je otvorena 28. Međunarodna izložba cvijeća, što je već tradicionalno uvertira u otvaranje Varaždinskih baroknih večeri, kojima je ove godine zemlja partner Švicarska, pa je i dio cvjetnih instalacija u znaku te zemlje.

- Pojedine od ovih sedam cvjetnih insatalcija vezane su uz zemlju partnera baroknih večeri Švicarsku, a sve to cvijeće i dendrologija, dakle grmlje, ukrasno bilje i drveće, mogu dati ideju našim sugrađanima da sami urede svoje okućnice i da na taj način grad bude još i ljepši. Građani su ti koji daju dodatan impuls i šarm Varaždinu, gradu baroka muzike i cvijeća - izjavio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na otvaranju izložbe.

Varaždinske Barokne večeri počinju sutra svečanim koncertom u Katedrali, te potom atraktivnim programom na otvorenom kod Starog grada i otvorenjem Swiss cornera na Korzu. Izložbu cvijeća organizirala je Udruga vrtlara Važardinske županije, a postavljena je do kraja mjeseca.

- Međunarodna izložba cvijeća s motivima Švicarske koja je zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri upotpunjuje i na jedinstveni način obogaćuje program festivala – izjavila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, koja je pohvalila trud Udruge vrtlara i cvjećara.

Komentari