FOTO Brigita, Maja i Monika: Uz mnogo treninga do savršenstva pokreta

Objavljeno: 24.05.2015. 19:22

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 10:47

Foto: Siniša Sović

Gracioznost, elegancija pokreta, izuzetne tehnike baratanja štapom uvijek s iskrenim osmijehom na licu, karakteristike su mažoretkinja, a mi smo jutarnje nedjeljno druženje proveli s mladim Varaždinskim mažoretkinjama.

Brigita Zvonar, Maja Pavlic i Monika Šoštarić, ljepotice su koje elegancijom pokreta i lakoćom bacanja štapa već godinama čine dio tima Varaždinskih mažoretkinja.

Ljubav prema plesu privukla ih je u mažoretkinje, a djevojke otkrivaju da se iza vanjske ljepote mažoret plesa krije puno rada i treninga.

- Ne znamo što bismo istaknule kao najteže, ali zasigurno je to bacanje štapa s okretima. Treba se dobro koncentrirati na visinu bacanja, na sam štap, istovremene okrete - rekle su nam djevojke.

Uz osmijeh na licu, djevojke su istaknule kako je za svladavanje najtežih pokreta s bacanjem štapa vrlo važan trening, ali o svemu ovise i vremenske prilike.

- Ples sa štapom uvijek ima neke sitne greškice, zato je trening jako važan da bismo ispravile ono u čemu se griješi. Naravno, važni su i vremenski uvjeti kad nastupamo na otvorenom. Vjetar i kiša često znaju poremetiti putanju štapa pa su potrebni dobri vremenski uvjeti da bi sve bilo perfektno - objasnile su djevojke.

Za mažoret ples važna je i koreografija, koju dogovaraju trenerica Brigita i voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac, dok glazbu uglavnom biraju dogovorom. Varaždinske mažoretkinje imaju pedesetak članova. Najmlađa članica ima pet godina, a najstarija 19. Djevojke su nam otkrile da u svom timu imaju i jednog dečka.

Brigita, Maja i Monika lakoćom svladavaju tehnike mažoret plesa, a kako su se snašle pred objektivom našeg fotografa, pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari