FOTO: Četrdeset europskih lovkinja lovilo u Šaulovcu i na Ravnoj gori

galerija-images/lovkinje lov Ravna gora Saulovec LU Dama Dama

Objavljeno: 20.11.2014. 16:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: LU Dama Dama

Četrdeset lovkinja, iz nekoliko zemalja Europe, lovilo je 15. i 16. studenog na području Varaždinske županije.

Ovo se odvijalo u sklopu 9. Damskog lova koji svake godine organizira Lovačka udruga Dama Dama, a sve pod pokroviteljstvom Hrvatskog lovačkog saveza te ove godine i predsjednika županijskog lovačkog saveza Varaždinske županije Ivana Kutnjaka.

Lovkinje su stigle iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske, Srbije i Hrvatske, a prvi dan domaćin je bila lovačka udruga Trčka Šaulovec i njezin predsjednik Ivan Sinčić, a lovio se fazan, zec i trčka na lokaciji Zgorelica.

Nakon uspješnog lova domaćini su lovkinje upoznali i s lovačkih običaja nakon lova.

Lovačkog društvo Srnjak bilo je domaćin drugog dana lova na crnu divljač i to na području Ravne Gore.

- Sveti Hubert, kao zaštitnik lovaca, pobrinuo se da lov ova dva dana bude doista nezaboravno iskustvo svim prisutnim lovkinjama i organizatorima, te da se iz ovog lova svi vrate puni dojmova i iskustava koje će unutar svojih organizacija širiti i dalje - rekla je Anita Bračun, predsjednica LU Dama Dama.

Kako nam je ona objasnila Damski lov se svake godine održava u nekom drugom dijelu Hrvatske, a na početku su dolazile lovkinje iz nama okolnih zemalja, ali sada već stižu iz cijele Europe.

- Ovogodišnji damski lov doprinio je promociji lovstva i lovnog turizma. Upravo je to i njegova funkcija jer ljudi uopće ne razmišljaju koliko lovci rade koristi za životinje koje žive u šumi. Ne radi se samo odstrelu nego lovci hrane životinje, brinu za njih, a puca se samo na životinje koje lovočuvar odluči da se mogu ustrijeliti. Za mnoge od nas je to izlazak u prirodu i mjesto da se bude sam sa sobom - objasnila je Anita Bračun.

{gallery}lovkinje lov Ravna gora Saulovec LU Dama Dama{/gallery}

Komentari