FOTO: Foto klub Varaždin i ove se godine uključio u akciju "Help-Portrait"

Objavljeno: 08.12.2014. 10:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Foto klub Varaždin

Izvor: galerija-images/Help-portrait foto klub varazdin

Svjetski projekt pod nazivom "Help-Portrait" osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart i fotografkinja Kely Chowning. Cilj "Help-Portraita" je da fotografi svojim umijećem i voljom manje sretnima ljudima u svijetu pruže priliku da se na dan "Help-portraita" osjećaju lijepim i važnim u životu.

Ova ideja proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Hrvatska. U subotu, 6. prosinca godine nekoliko hrvatskih gradova sudjelovlo je u svjetskom dobrotvornom projektu "Help Portrait". Veliki broj volontera, fotografa, vizažista i frizera organiziralo je nezaboravnu subotu, dan tijekom kojeg je u cijelom svijetu veliki broj ljudi od fotografa dobio svoj portret.

Kako je napomenuto, na svjetski dan izvođenja projekta i Foto klub Varaždin uključio se u svjetsku "Help-Portrait" zajednicu koja je 6. prosinca po cijelom svijetu poklanjala portrete onima kojima treba malo ljubavi i ljudskosti u vrijeme blagdana. Ovom velikom projektu Foto klub Varaždin u prostorijama kluba na stadionu Varteks pridružuje se petu godinu za redom.

- Posebno nas raduje da je dobrotvorni projekt “Help-Portrait” Foto klub Varaždin prigodno upriličio uz 6. prosinac, Dan grada Varaždina. Klub posjeduje vlastitu studijsku opremu za fotografiranje portraita koja se ovom prilikom koristila kako bi zadovoljstvo portretiranih bilo zaista veliko. Na dan “Help-Portraita” Foto klub Varaždin je s posebnom radošću pozvao na snimanje polaznike udruge Ludbreško sunce i štićenike iz udruge "Stakleno zvono" Varaždin koje okuplja osobe iz spektra autizma. Fotografije portreta poklonjene su upravo tim osobama jer sami si ne mogu priuštiti fotografiranje, a na dan "Help portraita" u Varaždinu pružila im se prilika da uhvate sretan trenutak za uspomenu, što im u životu jako puno znači - objašnjavaju iz Foto klub Varaždin.

Humanitarnu akciju su održali volonteri Foto kluba Varaždin, a fotografije portraita izraivane su printanjem odmah po snimanju. Pošto
fotografiranje portraita i izrada fotografija potražuje određene troškove, broj portretiranih osoba ipak je ovisio o poklonima donatora. Foto klub se posebno zahvaljuje udruzi "Stakleno zvono" koji su prigodnim paketićima darivali sve portretirane osobe.

Nakon snimanja, druženje uz domjenak  iskoristilo se isključivo u svrhu povezivanja partnerstva na lokalnom nivou te se razgovaralo o mogućem proširenju partnerstva sa drugim skupinama u cilju aktivnijeg izvođenja zajedničkih programa.

{gallery}Help-portrait foto klub varazdin{/gallery}

 

Komentari