maturantika 2022.

Foto - Maturanti iz 15 škola naše županije sudjelovali u velikom mimohodu Varaždinom

Mimohod maturanata počeo je u Parku mladih, prošao Hallerovom alejom, Ulicom Vatroslava Lisinskog do Trga Miljenka Stančića, zatim Bakačevom do Ulice Ljudevita Gaja prema Trgu kralja Tomislava, sve do Franjevačkog trga...
Objavljeno: 23.05.2022. 13:57

Zadnja izmjena: 23.05.2022. 13:58

Foto: Luka Šalamun

Za maturante s područja Varaždinske županije danas je započeo program "Maturantika 2022.", koji će se odvijati od danas pa sve do srijede, 25. svibnja.

U današnjem su mimohodu sudjelovali razredni odjeli iz ukupno 15 srednjih škola iz Varaždinske županije. Mimohod maturanata počeo je u Parku mladih, prošao Hallerovom alejom, Ulicom Vatroslava Lisinskog do Trga Miljenka Stančića, zatim Bakačevom do Ulice Ljudevita Gaja prema Trgu kralja Tomislava, sve do Franjevačkog trga.

Naj odoru nakon mimohoda izabrao je Ocjenjivački sud u sastavu zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i policijska službenica za prevenciju PU varaždinske Tatjana Novak. Već tradicionalno su se nalazile na balkonu Županijske palače na Franjevačkom trgu. Pobjednički razred osvojio je i nagradu - izlet u adrenalinski park "Accredo", koju im je u Parku mladih uručila zamjenica Zagorec.

Podsjećamo također i da će se sutra, 24. svibnja, u Parku mladih održati sportski dan - vježbanje na spravama uz stručno vodstvo, a nagrade će osvojiti tri najupornija i najizdržljivija maturanta. U srijedu, 25. svibnja, točno u podne, 600-tinjak maturanata će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu. Sva tri dana od 14 do 18 sati maturante će u Parku mladih zabavljati DJ.

Komentari