FOTO Sv. Nikola poručio Krampusu: U Doljanu nema zločeste djece

galerija-images/Sveti Nikola - Udruga zena Doljan - Foto Ivana Dreven

Objavljeno: 07.12.2014. 21:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ivana Dreven

Sveti Nikola ovih dana neumorno obilazi svu dobru djecu pa je tako u nedjelju posjetio i mališane u mjestu Doljan.

Omiljeni dječji svetac stigao je s košarom punom slatkiša, a početna je dječja sramežljivost ubrzo nestala uz prigodnu blagdansku priču i razgovor. Sveti je Nikola tako doznao da su sva djeca u protekloj godini bila jako dobra i slušala svoje roditelje, bake i djedove pa je Krampusu, koji ga je nazvao na mobitel, rekao da ne mora dolaziti jer u Doljanu nema zločeste djece.

Dvadesetak mališana najviše je razveselilo kad je sv. Nikola počeo dijeliti poklone, na čemu su mu djeca zahvalila recitacijama i pjesmicama, a on je njima poželio da i dalje budu dobri, skromni i sretni.

U šarenim vrećicama, punim raznih slatkiša, bile su i bilježnice i olovke pa je prvašić Lovro svojoj baki odmah ponosno rekao da mu neće trebati kupiti bilježnicu, jer ju je dobio od sv. Nikole.

Dolazak sv. Nikole i ovog je puta, treću godinu zaredom, organizirala Udruga žena općine Sveti Ilija - Doljan. Održavanje ovakvih manifestacija omogućuje prodaja njihovih rukotvorina tijekom godine na različitim priredbama i izložbama, a njihove vrijedne ruke već su spremne za izradu novih radova. To će im ubuduće biti puno lakše, budući da su ove godine, kako su istaknule, kupile i šivaću mašinu.

{gallery}Sveti Nikola - Udruga zena Doljan - Foto Ivana Dreven{/gallery}

Komentari