Uoči Dana sjećanja

Foto - Upaljeni lampioni ispred varaždinske Gradske vijećnice za Vukovar

Objavljeno: 17.11.2023. 18:30

Zadnja izmjena: 17.11.2023. 18:39

Već tradicionalno, večer uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina mnogobrojni građani, članovi i pripadnici braniteljskih udruga, dužnosnici Varaždina i Varaždinske županije, predstavnici PU varaždinske te učenici osnovnih škola s područja Grada Varaždina odali su paljenjem lampiona počast svim poginulim, preminulim te nestalim braniteljima kao i civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Uz ime grada Vukovara lampione u obliku vukovarskog vodotornja su upalili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, zamjenica župana Silvija Zagorec, saborska zastupnica Natalija Martinčević, predstavnici PU varaždinske i Dječjeg gradskog vijeća Grada Varaždina.

- Čuvamo sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje, na njihovu hrabrost i jedinstvo i to nam uvijek treba biti nadahnuće i podsjetnik. Na nama je odgovornost da gradimo bolje društvo, da sukobe rješavamo dijalogom i suradnjom, poštujemo različitosti – rekao je gradonačelnik Bosilj.

 Zamjenica župana Silvija Zagorec je istaknula kako se već tradicionalno paljenjem lampiona odaje počast svim poginulim, preminulim te nestalim braniteljima koji su branili Vukovar, te je naznačila kako se danas prisjećamo i nedužnih žrtava strašnog pokolja u Škabrnji. 

- Okupili smo se tradicionalno, kako bismo uoči 18. studenog, dana kada je slomljena herojska obrana Grada Vukovara, odali počast svim poginulim, preminulim, nestalim braniteljima, a ujedno se prisjećamo i policajaca iz Varaždinske županije koji su hrabro stali u obranu grada Vukovara - izjavila je Zagorec.

Komentari