FOTO: Varaždinski robotičari opet najbolji u Austriji

galerija-images/roboticari u austriji

Objavljeno: 28.04.2015. 08:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Robofreak

U dane vikenda u Austriji održano natjecanje u robotici RobocupJunior Open 2015. Hrvatske ekipe su opet briljirale i osvojile čak četiri pehara za prvo mjesto te još dva pehara za drugo mjesto i jedan za treće mjesto...

Na natjecanju su sudjelovale i ekipe iz drugih europskih država, odnosno iz Slovenije, Italije, Švicarske i Slovačke. Inače, ove školske godine u kategorijama Rescue ima puno promjena kako bi se pred učenike postavili novi izazovi, kako u sastavljanju robota tako i u programiranju, kažu za eVaraždin naši robotičari.

- Arene su spuštene na jednu razinu ali s mostovima i puno križanja i različitih, naoko nesavladivih prepreka. Puno poteškoća su uzrokovale teške, ali vrlo pokretljive metalne loptice koje umjesto dosadašnjih konzervi predstavljaju žrtve. Potonje mali autonomni roboti moraju pošto-poto spasiti. I uz sve te poteškoće koje su imali jednako tako i učenici ostalih natjecateljskih timova, naše ekipe su osvojile pehare i zadržale već tradicionalnu dominaciju u tim kategorijama – doznajemo od vodstva varaždinske ekipe Robofreak.

Na spomenutom natjecanju od Varaždinaca, 1. mjesto je zauzeo tim Robofreak koji je u kategoriji Rescue Maze (labirinti sa žrtvama od toplinskih senzora) bio najbolji, a u timu su se natjecali Ivan Kolarić sa Elektrostrojarske škole Varaždin, te Josip Skender iz 1. Gimanzije.

2. mjesto je u kategoriji Rescue Line Primary zauzeo tim Cveteki iz Varaždina kojeg čine Noa Šoić i Sven Vojnović sa 1.osnovne škole Varaždin.

U kategoriji Soccer Secondary u kojoj se natječu tek od ove godine, tim Školska knjiga je zauzeo četvrto mjesto, a u timu su Filip Kuzminski sa 1.gimnazije te Matko pribičević iz Zagreba.

Kako je to sve skupa izgledalo na natjecanju u Austriji pogledajte u galeriji fotografija:
{gallery}roboticari u austriji{/gallery}

Komentari