FOTO: Veterani “Puma“ i “Pauci“ iz Splita na Križ zahvalnosti položili krunicu iz Međugorja

galerija-images/pume krunica

Objavljeno: 29.04.2015. 13:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Draženko Mikac

U Varaždinu je u nedjelju u sklopu manifestacije “24 krunice za 24 godine“ uz blagoslov položena sedamnaesta krunica na Križu zahvalnosti...

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Moto klub 4. gardijska – Split zajednički su proveli manifestaciju s ciljem očuvanja vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

- Povezujući sve krajeve Domovine i to posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest, pronosimo sve što su branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima. Članovi Moto kluba 4. gardijska u Varaždin su došli nakon Bjelovara, a gostoprimstvo su im pružili branitelji iz Varaždina i okolice, uz pomoć grada Varaždina i Varaždinske županije – naglasio je Robert Puja, predsjednik UV 7. g.br.

Polaganjem krunice na Križu zahvalnosti u Varaždinu, koji je spomen obilježje iz Domovinskog rata, odana je počast žrtvama i ukazano je na potrebu čuvanja vrijednosti i  dostojanstva Domovinskog rata.

Nakon polaganja krunice na Križ zahvalnosti, održana je molitva koju je predvodio policijski kapelan PU Varaždinske vlč. Ivica Horvat.

Inače, manifestacija se provodi od 22. do 28. travnja ove godine diljem Hrvatske. Krunice su za ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju.

Kako su veterani varaždinskih Puma dočekali svoje prijatelje i suborce iz 4. gbr, pogledajte u galeriji fotografija:
{gallery}pume krunica{/gallery}

Komentari