pogledajte

Foto - Vrhunski show Zoltana Veresa u sklopu atraktivnog programa na aerodromu

Objavljeno: 19.08.2023. 20:57

Zadnja izmjena: 19.08.2023. 20:57

Nastup akrobatskog pilota Zoltana Veresa bio je jedan u nizu dojmljivih nastupa na ovogodišnjem varaždinskom aeromitingu na kojem su gledatelji imali priliku vidjeti i školsko- borbeni zrakoplov Galeb G-2, sportski zrakoplov LIBRIS 180, školski zrakoplov L-29 Delfin te Pilatus PC-9 Slovenskog ratnog zrakoplovstva.

Ovaj višestruki Guinnessov svjetski rekorder iz Mađarske je prvog dana ovogodišnjeg aeromitinga i aeropicnica sa svojim zrakoplovom MXS nad varaždinskim aerodromom ostvario vrhunski desetminutni show.

-Danas su uvjeti za letenje bili odlični, a ja sam dao sve od sebe da moja izvedba bude atraktivna publici na varaždinskom aerodromu. Letim već 30 godina i svaki put uživam u letenju. Vjerujem da je i publika uživala u mom nastupu - rekao je Veres.

'Vrijedno za vidjeti'

Župan Anđelko Stričak je organizatorima iz Aerokluba Varaždin čestitao na još jednoj odlično organiziranoj letačkoj priredbi.

- Špancirfest koji je nadaleko poznat kao festival dobrih emocija, svake godine nudi sve raznolikiji program te svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe. Ove godine bogatiji je i za aeropiknik, tako da će posjetitelji osim u "kopnenim" sadržajima moći uživati i u zračnim akrobacijama, a sve zahvaljujući članovima, entuzijastima iz Aerokluba Varaždin. Vrhunski piloti počastili su sve zaljubljenike u zrakoplovstvo nizom letačkih akrobacija što je svakako vrijedno za vidjeti - rekao je Stričak.

'Više takvih programa'

Dugu i bogatu tradiciju u organizaciji aeropicnica i aeromitinga posebno je na otvorenju ove zrakoplovne priredbe istaknuo i Miroslav Marković, zamjenik varaždinskog gradonačelnika.

- Varaždin je grad s dugom zrakoplovnom tradicijom, a ovaj Špancir aeromiting je dodana vrijednost samom Špancirfestu i svakako vrijedna promocija varaždinskog turizma. Stvorili smo uvjete na varaždinskom aerodromu koji omogućuju i organizaciju ovakvog, vrhunskog letačkog programa, stoga vjerujem da ćemo na varaždinskom aerodromu organizirati još puno ovakvih letačkih programa - dodao je Marković.

Komentari