FOTO: Zbog poplava u Varaždinskoj županiji zatvorene ceste, no stanje se poboljšava

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 23.05.2015. 11:48

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 11:15

Foto: FOTO: Nikola Kokotec

Obilne kiše uzrokovale su izlijevanje potoka i rijeka diljem Varaždinske županije, a vatrogasci su imali brojne intervencije ispumpavanja vode tijekom noći s petka na subotu. Neke ceste zatvorene, proglašene su redovite mjere obrane od poplava na rijeci Plitvici i Bednji, no stanje na terenu se poboljšava.

Radi izlijevanja potoka poplavljena je pruga kod Golubovca i do daljnjeg je obustavljen promet vlakova od Lepoglave do Golubovca, na relaciji prometuju autobusi. Izlila se i rijeka Plitvica u naselju Madraševec kod Martijanca.

Na cesti D 35 brzina vožnje je ograničena na 40 km/h i to na dionicama Mirka Maleza - rotor Ivanec, Kaniža – Čret, i lepoglava, kod asfaltne baze. Za promet vozila su zatvorene ceste od Jalžabeta do Šemovca, Ladanje - Nova Ves, Ivanec - Jerovec te lokalna cesta kod zone Jalžabet.

Proglašene su tako redovite mjere obrane od poplava na rijekama Plitvici i Bednji.

Na području Martijanca i Trnovca Bartolovečkog zbog obilnih kiša porastao je nivo podzemnih voda, a sve skupa dovelo je do poplava na vrtovima i podrumima obiteljskih kuća.

Kako doznajemo od zapovjednika DVD-a Trnovec Bartolovečki Dejana Golubić u okolnim potocima i rijekama vodostaj pada i voda se povlači s poplavljenih površina.

Da se stanje poboljšava potvrdili su nam i iz centra 112.

- Sve je manje poziva i situacija se poboljšava - ističu iz Centra 112. te dodaju da je u 14.15 sati otvorena za sav promet lokalna cesta 25186 kod industrijske zone Jalžabet.

Naši reporteri bili su na mjestu događaja, a kako sve to skupa izgleda pogledajte u fotogaleriji.

 

Komentari