izveli Genesis suitu

FOTO Učenici Glazbene škole s kolegama iz Ravensburga priredili spektakl na Korzu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.04.2018. 19:21

Zadnja izmjena: 14.04.2018. 19:21

Foto: Dominik Sever

Nakon prošlotjednog odličnog nastupa učenika varaždinske Glazbene škole u Ravensburgu, danas su mladi varaždinski glazbenici sa svojim kolegama iz Ravensburga- grada prijatelja, izveli Genesis suitu na glavnom varaždinskom trgu.

Djelo je to engleskog skladatelja Tolge Kashifa koje donosi obradu pjesama grupe The Genesis, a višestavčana suita sastoji se od sedam stavaka koje nose imena poznatih pjesama engleskog rock banda u izvođenju mješovitog zbora, te gudačkog i puhačkog orkestra.

Na velikoj pozornici na Korzu predstavilo se 70-tak učenika varaždinske Glazbene škole i 50-tak njihovih kolega iz Ravensburga koji su pod dirigentskom palicom Haralda Hepnera izveli suitu koju je 2010. godine Londonski simfonijski orkestar izveo 2010. godine.

Ovaj spektakl na koncertu pod vedrim nebom je inače središnji dio proslave 190. godina Varaždinske glazbene škole, koja se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović održava cijele ove godine.

Na koncert su između ostalih došli gradonačelnik Ivan Čehok, župan Radimir Čačić sa suradnicima, ministrica Blaženka Divjak kao i mnoga lokalna politička lica.

Komentari