planinarenje

Foto - Unatoč zahlađenju, rekreativci su uživali u ljepotama Ivančice

Uz Planinarski dom "Pasarićeva kuća", na vrhu Ivančice nalaze se i dva vidikovca. S manjeg vidikovca "Stričevo" pruža se pogled prema Ivancu, Varaždinu i Međimurju. Na najvišoj koti sagrađen je vidikovac "Piramida", visok deset metara...
Objavljeno: 06.11.2022. 13:56

Zadnja izmjena: 07.11.2022. 09:16

Foto: Boris Matijašec

Unatoč nižim temperaturama, oblacima i hladom vjetru, brojni su zaljubljenici u ovu omiljenu planinu sjeverne Hrvatske jučer odlučili iskoristiti za šetnju i rekreaciju.

Inače, Ivančica je najviša planina Hrvatskog zagorja, duga oko 30 kilometara i široka do 9 kilometara. Pruža se u smjeru istok-zapad,a njen je najviši vrh na 1.060 metara. Unatoč pitomom izgledu, u planini ima velikih strmina, pa i golih stijena. Uz Planinarski dom "Pasarićeva kuća", na vrhu Ivančice nalaze se i dva vidikovca. S manjeg vidikovca "Stričevo" pruža se pogled prema Ivancu, Varaždinu i Međimurju. Na najvišoj koti sagrađen je vidikovac "Piramida", visok deset metara. Okoliš planinarskih objekata je uređen, a postavljene su drvene klupe i stolovi.

Putevi do vrha su većinom divlji, nisu potpuno uređeni te su većinom planinarski. Na putu su određene stanice, mala odmorišta na kojima se možete odmoriti od hodanja i usput na info-panelima možete pročitati zanimljivosti o Ivančici i njezinim legendama i zanimljivostima, a putem do vrha susrećete i različite drvene skulpture. Prilikom penjanja, osjeti se razlika u nadmorskoj visini, tako da vrlo brzo može postati hladno. Kod planinarskog doma mogu se konzumirati jela i pića, a na vrhu su postavljeni stolovi i klupice gdje možete uživati u ljepoti Ivančice.

Komentari