subota na stančiću

Izloženi proizvodi raznih učeničkih zadruga i udruga - ima i vrlo ugodnih iznenađenja

Objavljeno: 24.09.2016. 17:08

Zadnja izmjena: 24.09.2016. 18:26

Foto: Željko Porobija

Subotu prijepodne na Stančićevom trgu iskoristile su razne učeničke zadruge i udruge da promoviraju i prodaju svoje zanimljive proizvode.

Za oko su nam prvo zapali klinci i klinceze iz 7. osnovne škole Varaždin, koji imaju svoju zadrugu "Pinklec" i izlažu razne dekorativne proizvode od kože i keramike.

Posebno ugodno iznenađenje predstavljao je štand Učeničke zadruge Pahinsko. Naišli smo upravo u trenutku dok je na smjeni bila volonterka Sara Hatlek.

Ova učenička  zadruga nudi prvenstveno prehrambene proizvode - voće iz njihovog voćnjaka i prerađevine poput džema od šljiva, pekmeza od izabele i aromatičnog čaja od melise, majčine dušice i mente.

Još jedno vrlo ugodno iznenađenje predstavljaju i proizvodi učeničke zadruge "Detelica" iz poznatog varaždinskog Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

- Radi se o proizvodima naših korisnika. - ponosno ističe voditeljica Centra, Gordana Labaš (desno).

Vrijedni i talentirani korisnici načinili su različite dekorativne predmete i ukrasnu posteljinu.

Pojavili su se i razni drugi izlagači i doista se imalo što zanimljivog i za vidjeti i za nabaviti. Donosimo ovdje još zanimljivih slika s ovog subotnjeg prijepodneva na popularnom varaždinskom trgu.

Komentari