Trilateralni sastanak

Hrvatsku predsjednicu gradonačelnik Varaždina dočekao s cvijećem, a građani s molbom za 'fotku'

Objavljeno: 18.03.2016. 12:22

Zadnja izmjena: 18.03.2016. 12:49

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas boravi u Varaždinu, gdje u ovom trenutku održava trilateralni sastanak s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahurom te predsjednikom Republike Austrije Heinzom Fischerom.

Predjednicu su oko 11 sati ispred Starog grada, na uglu Uršulinske i Ulice Vatroslava Lisinskog, dočekali gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš, koji joj je uručio i cvijeće, te župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Prilikom izlaska iz vozila Kolinda Grabar Kitarović rukovala se i s građanima koji su je dočekali, neki od njih poželjeli su i fotografiju, međutim prema informacijama naših izvjestitelja na terenu, uvjeti osiguranja vrlo su strogi: policijski psi, detektori eksploziva i oružja, detaljne provjere...

Štromar će izložiti problematiku JPP-a

Kako mediji nagađaju, tema radnog sastanka predsjednika tri države biti će izbjeglička kriza. Izjave za medije predviđene su tek nakon 15 sati, kada ćemo vas ujedno obavijestiti o detaljima susreta, a Predsjednica Republike Hrvatske tada će se nalaziti u zgradi Županijske palače.

Podsjetimo, Skupština Varaždinske županije u utorak je jednoglasno donijela odluku da se Predsjednici službeno uputi poziv za izmještanjem Ureda u grad Varaždin, kako bi se simbolički obilježila obljetnica tragedije uslijed koje je grad Varaždin izgubio titulu glavnog grada Hrvatske. Inicijativa je potekla od saborskih zastupnika Anđelka Stričaka i Josipa Križanića.

Varaždinski župan Predrag Štromar je, pak, najavio, da će Predsjednici povodom njezina današnjeg posjeta Varaždinu uručiti dokument u kojem će je ukratko nastojati upoznati s problematikom sufinanciranja JPP-a koja ovih dana potresa Varaždinsku županiju...

Kako je dolazak predsjednika izgledao pogledajte u našoj fotogaleriji:

Komentari