Osnovnoškolci iz Kamenice upoznali Veliki Tabor i Trakošćan

Objavljeno: 04.05.2012. 09:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: lepoglava.net

Učenici petog i šestog razreda Osnovne škole Ivana Rangera iz Kamenice posjetili su dvorce Veliki Tabor i Trakošćan.

Učenici su upoznali bogatu povijest Velikog Tabora, a zatim uživali u kazališnoj predstavi putujuće glumačke družine. U srednjem vijeku, kada nije bilo kina, televizije, pa čak ni kazališta u današnjoj formi, putujuće glumačke družine redovito bi zabavljale običan puk. Teme predstava bile su vezane uz zanimljive, neuobičajene događaje iz srednjovjekovne svakodnevice. Često su teme bile legende, junački podvizi, ljubavne priče.
 
Zabavljači su ovaj put zabavili učenike predstavivši im lutke koje su upravljane koncima – marionete, srednjovjekovno putujuće kazalište i ljubavnu priču (legendu) o Veroniki Desinićkoj.

Nakon Velikog Tabora, put je nastavljen prema Krapini. Muzej neandertalaca oduševio je učenike koji su upoznali život i običaje prvih ljudi. Terenska nastava završila je sportskim aktivnostima u Trakošćanu.

Putovanje je obilovalo nagradnim igrama u kojima su učenici pokazali svoje znanje iz povijesti, geografije, hrvatskog jezika… Osim poučnog dijela, terenska nastava imala je svoju humorističnu i zabavnu notu te pokazala da učenje izvan učionice može biti zabavno i zanimljivo.

Komentari