Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 23-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Kako navodi DORH, okrivljenika se tereti da je 20. veljače 2019. u Svetom Petru, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, izvodio radove popravka oštećenog spremnika goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu, na način da je postavio vozilo iznad servisne jame i uputio svojeg 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo u servisnoj jami nije propisno zaštićeno.

Kod skidanja spremnika preostala količina benzina istjecala je iz spremnika i padala na uključenu žarulju koja nije bila zaštićena zbog čega je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije u servisnoj jami, a 19-godišnjak je pritom zadobio teške ozljede od kojih je preminuo 8. ožujka 2019.

Komentari

21.01.2020. 08:26h Zadnja izmjena: 21.01.2020. 08:27

Foto: ARHIVA