u čemu je problem?

Paljak ne želi o ostavci, dobili smo SMS: 'On je visokopozicionirani član Vlade!'

Objavljeno: 31.08.2022. 14:00

Zadnja izmjena: 31.08.2022. 15:39

Državnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, Tomislava Paljaka, danas smo pokušali kontaktirati s pitanjem hoće li podnijeti ostavku na spomenutu funkciju, kako je bilo najavljeno prilikom izlaska Reformista iz koalicije s HDZ-om.

Nakon što nam se nije javljao na telefon, odnosno zamolio nas da mu se obratimo SMS-om, isto pitanje postavili smo mu pisanim putem, uz zamolbu da nam svoju odluku (kakva god ona bila) obrazloži, te nam dade i kratki rezime vremena provedenog na funkciji.

Očito iznerviran našim pitanjem, Tomislav Paljak nije ni pokušao saznati način na koji s njime namjeravamo obaviti razgovor, nego nam je u poprilično bahatom tonu odgovorio:

SMS:

S obzirom da mi se u protekle dvije godine gotovo uopće niste javljali, moram Vam najprije izraziti svoju nemalu iznenađenost tajmingom i sadržajem poruke. Nadam se kako ste svjesni da je dvogodišnji rad na najvišoj razini najfrekventnijeg ministarstva, u najmanju ruku, neprimjereno, čak i uvredljivo rezimirati bez dogovora o ozbiljnom formatu razgovora. Isto je i sa ostalim predmetima Vašega interesa...

Ovaj SMS ne bismo prenosili da je riječ o nesporazumu, međutim ovo nije prvi put da Tomislav Paljak ili njemu bliske osobe na sličan način komuniciraju s novinarima.

Prenosimo zato i prvi (blaži) dio SMS-a koji smo primili od njemu privatno bliske osobe, a koja se krajem prošle godine žalila da Tomislava Paljaka ne primjećujemo dovoljno, iako je on - kako nam je ta osoba pojasnila:

SMS:

...visokopozicionirani član Vlade, donedavno dožupan u ovoj županiji i čak kad ne govori ga se barem spomene.

Ispričavamo se stoga ovim putem državnom tajniku i visokopozicioniranom članu Vlade unaprijed.